Lifestyle > Mozaik

U berlinskom hotelu EKSPLODIRAO 16 metara visok AKVARIJUM, po ulici se rasulo 1.500 EGZOTIČNIH RIBA

AquaDom je "najveći samostojeći cilindrični akvarijum na svetu" i modernizovan je tokom leta 2020. godine, piše na web stranici hotela

Autor: K1info/Tanjug/index.hr

16/12/2022 > 10:23

podeli vest:

U berlinskom hotelu EKSPLODIRAO 16 metara visok AKVARIJUM, po ulici se rasulo 1.500 EGZOTIČNIH RIBA
Foto: Tanjug/Christoph Soeder/dpa via AP


Eksplodirao je 16 metara visok akvarijum u berlinskom hotelu DomAquareé. U akvarijumu se nalazilo milion litara vode sa oko 1.500 egzotičnih riba, a dvoje ljudi je povređeno komadićima stakla, saopštile su hitne službe.

Vatrogasci su na terenu. "Akvarijum je oštećen, voda curi. Situacija u ovom trenutku nije jasna", objavili su jutros.

Berlinska policija saopštila je na Tviteru da je pričinjena ogromna šteta.

Berlinski centar za informacije o saobraćaju objavio je na Twitteru da je Karl-Liebknecht-Strasse zatvorena.

"Puno je vode na ulici. Za sada je uzrok još uvek nejasan." Lokacija je vrlo blizu berlinskog Alexanderplatza.

Akvarijum visine 16 metara nalazio se u kompleksu u kojem se nalazi i hotel "Radison", muzej, prodavnice i restorani. Hitne službe zatvorile su glavni put pored kompleksa koji vodi od Aleksanderplaca prema Brandenburškoj kapiji zbog velike količine vode koja se izlila iz akvarijuma, a put, kao i trotoari van kompleksa bili su zatrpani krhotinama stakla, preneo je Rojters.

Akvarijum je procureo iz za sada nepoznatog razloga. Autobusi su poslati u kompleks da obezbede gostima hotela da napuste zgradu, dok je temperatura u Berlinu bila oko minus sedam stepeni, navela je policija na Tviteru.

AquaDom je "najveći samostojeći cilindrični akvarijum na svetu" i modernizovan je tokom leta 2020. godine, piše na web stranici hotela. Na Twitteru je objavljena fotografija koja pokazuje kako je akvarijum izgledao juče.

 

Ostavite komentar