Lifestyle > Mozaik

Da li osobe rođene 13. u mesecu BIJE MALER?

Mnogi zaziru od broja 13 i smatraju ga baksuznim. A šta je sa ljudima rođenim tog datuma?

Autor: K1 info/ grand.nova.rs

13/12/2022 > 13:21

podeli vest:

Da li osobe rođene 13. u mesecu BIJE MALER?
Foto: Freepik.com


Mnogi ljudi broj 13 smatraju baksuznim brojem. Kada 13. padne u petak, verovali ili ne, postoje oni koji pribegavaju raznim metodama protiv baksuzluka - okretanje čarapa, vezivanje crvenog konca, bacanju soli preko ramena da ih "ne bije maler“...

Ali da li ste se ikada zapitali, šta je sa onima koji su rođeni 13. u mesecu i da li oni sve greške u životu pripisuju svom datumu rođenja? Ili nisu skloni sujeverju i smatraju da su zahvaljujući broju 13 drugačiji od ostalih?

Postoje mnogi mitovi vezani za bebe rođene baš na ovaj datum. Verovanje kaže da će osoba rođena 13. biti izuzetno srećna ali samo pod određenim okolnostim – ako je obučete u nove stvari.

Ovo bar nije teško ispuniti, izuzev ako se ne radi o trećem ili četvrtom detetu u porodici pa ima već i previše garderobe da bi se kupovala nova.

Drugo verovanje kaže da su sva deca rođena 13. izuzetno jaka, izdržljiva, čak "neukrotiva“ jer njime vladaju izuzetno jake sile. U prevodu, snaći će se oni već, sve i da ne dobiju tu novu odeću.

Ono što se još veruje za ove bebe jeste to da su nesebične i da sve ono što dobiju uzvrate duplo. Vole da drugima daju poklone i pružaju pažnju i to ih čini srećnim.

Po svemu do sada navedenom u tekstu, lepo je biti osoba rođena 13. pa se nadamo da imate neku takvu u svojoj blizini, ako već i sami niste rođeni tog datuma.

 

Ostavite komentar

Marko tomić

Ja sa.m rodjen 13 februara i uopšte mi nije baksuzan dan

07.02.2023 15:10