Lifestyle > Mozaik

Neoprezno odabran KOSTIM ZA NOĆ VEŠTICA zaposlenog u muzeju KOŠTAO POSLA

Dečiji muzej u Medisonu otpustio je muškarca iz Viskonsina sa kognitivnim invaliditetom jer se maskirao u Adolfa Hitlera

Izvor: K1info

04/11/2022 > 15:20

podeli vest:

Neoprezno odabran KOSTIM ZA NOĆ VEŠTICA zaposlenog u muzeju KOŠTAO POSLA
Foto: Twitter screenshot


Rukovodstvo muzeja saopštilo je kako je čovek verovao da se ruga lideru Nacističke partije kada je u subotu nosio kostim u prometnoj ulici u blizini kampusa Univerziteta Viskonsin-Medison. Otpušten je u utorak uveče, posle osude njegovog kostima na društvenim mrežama i u nekim novinskim kućama, uključujući Jerusalem Post.

U saopštenju se navodi da je čovek otpušten pošto je "odlučeno da bi njegov nastavak zaposlenja stvorio okruženje koje je u suprotnosti sa našim vrednostima i nepoželjno posetiocima i osoblju". U saopštenju se još navodi da je kostim tog čoveka "potpuno neprihvatljiv" i da se muzej protivi antisemitizmu, netrpeljivosti i diskriminaciji.

Iz muzeja je saopšteno i da muškarac ima kognitivne smetnje zbog traumatske povrede mozga i da je njegov rad u poslednjoj deceniji bio pod nadzorom.

 

 

"Prema našim shvatanjima, on je verovao da njegov kostim ismejava Hitlera", navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Medisona nazvala je kostim "uvredljivim i za osudu", ali je rekla da njegovo nošenje nije zločin. Policija je istakla da su muškarcu saopštili svoju zabrinutost koju je izazvao njegov kostim.

Majka čoveka koji je sablaznio javnost rekla je za Wisconsin State Journal da njena porodica želi privatnost dok rade sa profesionalcima na "ovom osetljivom pitanju".

StopAntisemitism, grupa koja dokumentuje antisemitske postupke, objavila je na Twitteru da je kostim "mučan". UW Hillel, organizacija koja podržava više od 4000 jevrejskih studenata na univerzitetu, takođe je osudila kostim, rekavši da "naša zajednica ne može da trpi takvo ponašanje".

 

 

 

Ostavite komentar