Slobodno vreme > Mozaik

ŽENA PSIHOPATA tužila NETFLIKS za CIFRU od koje se vrti u glavi! Po njenom liku je rađena morbidna drama

Ona je prava žena po kojoj je rađen lik psihopate i uhode u Netfliksovoj morbidnoj drami

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

07/06/2024 > 13:40

podeli vest:

ŽENA PSIHOPATA tužila NETFLIKS za CIFRU od koje se vrti u glavi! Po njenom liku je rađena morbidna drama
Foto: Youtube PrintScreen/Piers Morgan Uncensored


Žena koja tvrdi da je inspiracija za progoniteljku u Netflikovoj hit seriji "Baby Reindeer" tužila je striming servis - tražeći odštetu od najmanje 274 miliona dolara.

Fiona Harvi je javno rekla da je lik Marte – koju je tumačila Džesika Ganing – zasnovan na njoj.

Ona je tužila Netfliks za klevetu, namerno nanošenje emocionalnog stresa, nemar i kršenje njenog prava na privatnost. Tužba je podneta Okružnom sudu SAD za Centralni okrug Kalifornije u četvrtak, odnosno, juče.

U njenoj pritužbi je pisalo: „Laži koje su optuženi izneli pred preko 50 miliona ljudi širom sveta uključuju da sam ja dva puta osuđena progoniteljka koja je pet godina bila u zatvoru i da sam ja ta koja je seksualno napadala glavnog lika“.

- Optuženi su govorili ove laži, i nikada nisu prestali, jer je to bila bolja priča od istine, a bolje priče su zarađivale -  tvrdi ona.

Prva epizoda počela je naslovnom karticom koja je glasila: „Ovo je istinita priča“.

 

Harvijina tužba tvrdi da je ovo „najveća laž u istoriji televizije“

- To je laž koju su Netfliks i kreator serije Ričard Gad izgovorili iz pohlepe i žudnje za slavom; laž je osmišljena da privuče više gledalaca, dobije više pažnje, da zaradi više novca i da zlobno uništi život tužioca Fione Harvei nevine žene koju su Netfliks i Ričard Gad oklevetali u razmerama bez presedana - navodi se u tužbi.

Serija je premijerno prikazana na Netfliksu 11. aprila, brzo je postala veliki hit i na putu da postane najgledanija serija na striming servisu.

U seriji, Gad igra izmišljenu verziju sebe po imenu Doni Dan koga proganja progoniteljka po imenu Marta koja mu šalje hiljade mejlova i maltretira njegovu porodicu i devojku.

Nakon objavljivanja serije, internet tragači su brzo pronašli Harvijine naloge na društvenim mrežama, iako je Gad rekao da je promenio detalje o Marti iz stvarnog života.

Harvijini nalozi na društvenim mrežama često su komunicirali sa Gadom tokom perioda koji se pominje u seriji, te su podelili i iste statuse.

Ona se pojavila i u emisiji Pirsa Morgana gde je rekla da razmatra tužbu protiv Gada i Netfliksa.

Ostavite komentar