Lifestyle > Mozaik

Želite da očistite NAKIT, ili ste rešili da napravite PROLEĆNO RASPREMANJE? Sve što vam treba IMA SVAKA KUĆA!

Pasta za zube je sve što vam treba za dubinsko čišćenje cele kuće

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

14/04/2024 > 15:03

podeli vest:

Želite da očistite NAKIT, ili ste rešili da napravite PROLEĆNO RASPREMANJE? Sve što vam treba IMA SVAKA KUĆA!
Foto: Pexels.com


Lepo vreme tokom prelazne sezone je više nego idealna za generalno čišćenje doma. Naravno da se to se ne završava zamenom toplije garderobe za letnju. Vreme je za pravo dubinsko čišćenje, a pasta za zube će nam biti idealan saveznik u više kategorija!

Poliranje nakita

Možda biste želeli da brzo očistite sav svoj srebrni nakit i da pređete na nešto što vam više upada u oči. Ako je to slučaj, vaša obična pasta za zube će vam dobro doći. Stavite svoj srebrni nakit u poslužavnik.

Na četkicu za zube nanesite pastu za zube i počnite da je nežno trljate po svim delovima. Ostavite da odstoji od pet do deset minuta, a zatim temeljno isperite. Pasta za zube će pomoći u uklanjanju crnih mrlja ako ih ima i dati vašem srebrnom nakitu prelep sjaj.

Nameštaj od punog drveta

Ponovo je to doba godine kada ćemo početi da čistimo one uporne tragove i mrlje na našem drvenom nameštaju pre nego što stavimo jesenju dekoraciju.

Pošto naš nameštaj od drveta jedva da čistimo tokom cele godine, postaje pomalo izazovno ukloniti mrlje. Koristite pastu za zube zajedno sa sodom bikarbonom da napravite smesu. Nežno utrljajte ovu pastu po stolu, a zatim je obrišite vlažnom krpom.

Foto: Freepik.com

 

Uklonite mrlje sa lavaboa i slavina u kupatilu

Generalno čišćenje je nepotpuno ako ne odvojite jedan dan za čišćenje kupatila. Da biste svom kupatilu dali blistav izgled, koristite ovaj jednostavan trik. Koristeći četkicu, nanesite pastu za zube na umivaonik i slavine. Upotrebite četku za čišćenje ili četkicu za zube da sve lepo utrljate, ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Ovaj jednostavan hak će vam pomoći da uklonite mrlje od vode.

Uklonite mrlje sa tepiha

Čišćenje tepiha nije lako. Vremenom se zaprljaju i ako se odmah ne uklone, ove tragove ne možemo baš lako oprati.  Nežno počnite da ribate umrljana područja četkicom za zube i pastom. Obrišite vlažnom krpom.

Foto: Unsplash.com

 

Pasta za zube je blago abrazivan sastojak i obično ne oštećuje vaš nameštaj, nakit, tepihe i druge uglove vaše kuće. Međutim, uvek je dobra ideja da uradite mali test pre nanošenja paste za zube na celu površinu kako biste sprečili bilo kakvo oštećenje, savetuje "Her zindagi".

Ostavite komentar