Lifestyle > Mozaik

ULJE ZA KOSU koje košta 250 dinara i PRAVI ČUDA: Kosa raste ko luda, a žene prave OVU GREŠKU pri nanošenju

Žene prave greške pri korišćenju, a evo kako se pravilno nanosi

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

25/02/2024 > 20:46

podeli vest:

ULJE ZA KOSU koje košta 250 dinara i PRAVI ČUDA: Kosa raste ko luda, a žene prave OVU GREŠKU pri nanošenju
Foto: Freepik.com


Ulje je koje košta oko 250 dinara, a pravi čuda kako za kosu, tako za obrve i trepavice. Ruzmarinovo ulje je već neko vreme popularan 'lek' za one koji žele da im kosa brže raste, a društvene mreže su pune videa koji preporučuju korišćenje ovog ulja.

Ova moćna biljka itekako može pomoći u nezi kose, pokazala su brojna istraživanja, ali samo ako je pravilno koristite. Pre nego što se zanesete primerom neke influenserke koja često čisto ulje nanosi direktno na teme pa ga umasira ili ostavlja satima na glavi, znajte da tako nešto može ostaviti posledice na vaše teme.

Ne samo da može doći do reakcije, već se može dogoditi i suprotan učinak - da kosa opadne, da se zamasti i da se pojavi perut što, sigurni smo, ne želite.

Tako nešto možete izbeći samo ako se pridržavate uputa stručnjaka koji su vam objasnili kako koristiti ulje ruzmarina.

Kako pravilno koristiti ulje ruzmarina?

Ulje ruzmarina može se nanositi na kosu, ali samo pomešano s baznim uljem. Bazna ulja su ona koja ne izazivaju iritacije, što nije slučaj s ruzmarinom.

Zato se preporučuje pomešati oko 5 kapi ulja ruzmarina s malom količinom baznog ulja kao što su: jojoba, arganovo, a možete koristiti i kokosovo ulje ako ga nemate, a zatim tu smesu dobro umasirajte u teme. Takođe, ne preporučuje se predugo držanje ulja. 20 minuta je optimalno, a to je savršeno vreme da vlasište upije sve što mu treba, a da pritom ne naruši prirodni pH.

Nakon ove maske kosu trebate oprati kao i obično, a ulje ne smete koristiti više od jednom nedeljno. Sve izvan toga može povećati mogućnost iritacije i dovesti do bržeg gubitka kose.

Dobrobiti ulja ruzmarina

Ulje ruzmarina može pomoći u smanjenju peruti, akni na kosi i drugih vrsta crvenila i osipa zahvaljujući svojim antimikrobnim i protuupalnim svojstvima koja poboljšavaju cirkulaciju u kosi. Može se koristiti za sve tipove kose, no stručnjaci ističu da je posebno koristan za one koji se bore s gubitkom ili lomljenjem kose. Stoga ga je korisno uključiti u rutinu nege, ali naravno, samo uz pridržavanje pravila.

Ostavite komentar