Lifestyle > Mozaik

NEKE ŽURKE SU ZAGARANTOVANO DOBRE! Evo kako da napravite nezaboravan PORODIČNI doček

Dobro isplanirajte porodično druženje za najluđu noć u godini

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

31/12/2023 > 16:40

podeli vest:

NEKE ŽURKE SU ZAGARANTOVANO DOBRE! Evo kako da napravite nezaboravan PORODIČNI doček
Foto: Pexels.com


Ako ste roditelj proslave uz alkohol i ludovanje do rane zore verovatno su za vas prošlost, ali siguno se Novoj godini mnogo radujete na jedan poseban način.

Međutim, iščekivanje ponoći najčešće jeste pravi izazov za roditelje, ali to ne znači da najluđu noć treba da prespavate ili provedete uz TV. 

Zato, dobro isplanirajte porodično druženje i zabavite se zajedno sa vašim mališanima.

Okupljanje i radionica

Okupite se svi za trpezarijskim stolom. Pripremite kreativni materijal: šarene papire, stare novine, šljokice, sjajne i ukrasne trakice, lepak i makaze i krenite kreiranj novogodišnjih kapica i čestitki. Kada završite sa izradom možete međusobno razgovarati o tome zašto je svačije remek delo jedinstveno i svakog pohvalite za trud! 

Naravno, kao odlična ideja jeste i pravljenje novogodišnjih đakonija u kuhinji. Od lisnatog testa recimo možete napraviti poslasticu u obliku novogodišnje jelke.

Ako su vaša deca, pak ljubitelji slanih gricalica, kao dobra ideja čine se rol viršlice u obliku zvezdica.

 
Vremenska kutija

Jedan od najboljih načina da se prisetite protekle godine, uživate u sadašnjosti i maštate o budućnosti, jeste da napravite vremensku kutiju.

Nacrtajte, naslikajte radove ili napišite pismo o svojim omiljenim i najupečatljivijim doživljajima iz prethodne godine. Svaki od njih posebno spakujte, vežite mašnicom i čuvajte ih u predviđenoj kutiji. 

U istu kutiju možete spakovati i papiriće na kojima ćete napisati i planove za narednu godinu, a kada dođe sledeći doček biće interesantno sumirati šta ste od planova uspeli da realizujete. 

Kokteli 

Za ovo posebno veče možete spremiti i specijalne koktele za sve članove porodice. Kokteli koji predstavljaju mešavinu različitog voća, omiljenih sokova, mleka, jogurta, doprineće da vaši mališani  osete se veličanstveno.

Foto: Freepik.com

 

Specijalne koktele možete sipati u čaše koje su deci omiljene i dekorisati ih uz pomoć šlaga, čokoladnih mrvica, kišobrančića ili slamčica. Za ove, dečje koktele nisu potrebni skupi sastojci, imate ih sigurno u kući samo treba da probudite maštu i kreativnost prilikom njihovog kombinovanja.

Baloni 

Odredite vreme početka odbrojavanja, pa u skladu s tim pripremite balone napunjene helijumom. Recimo, ako odbrojavanje počinje u 19:00 časova, treba vam šest balona. U 19:00 ćete probušiti onaj na kom piše 19:00, za sat onaj na kom piše 20:00 i tako dalje, sve do poslednjeg, na kom je napisano 00:00. Taj bi bilo idealno da napunite konfetama.

Takođe, dobra je ideja i da na balonima napunjenim helijumom ispisujete želje za narednu godinu, a kada otkuca ponoć možete izaći u dvorište ili na terasu i puštati ih. Deca će biti prezadovoljna ovakvom avanturom. 

Intervjuišite dete

Jedna od najlepših stvari koju možete da radite tokom zajedničkih novih godina jeste da snimate intervjue sa detetom.

Postavljajte mu pitanja zavisno od uzrasta a onda svake godine dodajte nova pitanja. Kakvu ćete samo kompilaciju imati za par godina i koliko će biti super kada to zajedno budete gledali!

Društvene igre

Ako imate stariju decu, društvene igre (Čoveče ne ljuti se, domine, tombola, riziko, monopol...) mogu da budu idealne za novogodišnju noć. Izaberite one koje su dinamične. Pripremite unapred poklončiće i naglasite da pobednike čeka nagrada.

 

Ostavite komentar