Lifestyle > Mozaik

Njena SLOBODA više liči na MALTRETIRANJE DECE: Majka sa ćerkicama ŽIVI U DIVLJINI, ne idu u školu i piju SOPSTVENI URIN

Gde je granica između slobode izbora i neodgovornosti prema deci?

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/12/2023 > 21:42

podeli vest:

Njena SLOBODA više liči na MALTRETIRANJE DECE: Majka sa ćerkicama ŽIVI U DIVLJINI, ne idu u školu i piju SOPSTVENI URIN
Foto: Printscreen/TikTok/ lucyaura8


Jedna majka dvoje dece, Lusi, izazvala je kontroverze na društvenim mrežama nakon što je otkrila svoj neobičan način života u šatoru, postavljajući pitanje da li je ovakav pristup odgovoran prema deci.

Lusi sa svojim ćerkicama, sedmogodišnjom Alejn i petogodišnjom Ejs, živi u šatoru usred prirode, a Alejn pohađa "školu prirode", dok se Ejs školuje kod kuće.

Kritičari ističu da je život u šatoru neadekvatan za odgajanje dece, posebno kada se radi o veoma mladom uzrastu.​

Iako majka ističe prednosti ovog "ogoljenog načina života", mnogi je kritikuju zbog izlaganja dece neobičnim terapijama, poput ispijanja sopstvenog urina i upotrebe menstrualne krvi u tretmanima kože.

- Ne bi trebalo da postoji deo našeg tela, koji nam se gadi. Volim da pijem sopstveni urin, jer je to praksa "samoljublja" - navodi ona, prenosi "TheSun.co.uk".

Upotreba nekonvencionalnih "lekova" dodatno izaziva skepticizam, a mnogi se pitaju da li je ovo odgovoran pristup roditeljstvu.

- Nemam mnogo soba za čišćenje, nekada sam živela u kući sa četiri spavaće sobe i bazenom. Provela sam toliko vremena sklanjajući lišće iz bazena, usisavajući i baveći se ostalim kućnim poslovima, da mi je to donosilo i umor, ali i oduzimalo vreme sa porodicom. Sada, sve što posedujem, stane u šator. To je još jedan benefit, kad nemam na tone stvari, već samo ono što mi je realno potrebno - navodi ona.

Odluka Lusi da se izloži kritikama društvenih mreža zbog svojih neobičnih izbora postavlja pitanje granica između slobode izbora i odgovornosti prema deci. 

Ostavite komentar