Lifestyle > Mozaik

Pre 80 GODINA mlade su IZGLEDALE kao HOLIVUDSKE GLUMICE: Ovo je pravi ŠAMAR današnjim TRENDOVIMA!

Povratak u prošli vek donosi fotografiju neveste iz Beograda, slika je zabeležena 1942. godine

Izvor: K1info/Žena.blic.rs

14/11/2023 > 14:45

podeli vest:

Pre 80 GODINA mlade su IZGLEDALE kao HOLIVUDSKE GLUMICE: Ovo je pravi ŠAMAR današnjim TRENDOVIMA!
Foto: wikipedia.org


Neke neveste vole da izgledaju kao princeze, druge biraju svedenije varijantne, dok je nekima draža kratka haljina u odnosu na tradicionalne duge toalete.

Nose se i haljine raznih boja, a bela više nije jedini standrad. A kakve venčanice su se nosile u beogradu pre više od 80 godina?

Povratak u prošli vek donosi fotografiju neveste iz Beograda, slika je zabeležena 1942. godine.

 

 

Mlada je bila obučena dugačku haljinu sa najraskošnijim tilom koji je jedva "stao" na sliku. Romantičan veo upotpunio je izgled, a vezeni detalji su veoma, veoma sofisticirani. Ovaj detalj je ranije bio jedan od najvažnijih na venčanjima, a njegov dizajn čak i lepši od modernog.

Bidermajer osvaja na prvi pogled, buket od prelepog, bujnog prirodnog cveća možda izgleda isuviše jednostavno u poređenju sa modernim buketima, ali je zapravo savršen, baš takav kakav jeste. Lepota se često krije i u jednostavnosti, i to u onoj najdirektnijoj varijantni.

Na Instagram stranici Zanimljivosti u Beogradu gde je objavljena fotografija, nevestu komentarišu sledećim rečima: "Kao holivudska glumica", "Izgleda bezbrižno i srećno iako je u tom trenutku bio u toku rat", a drugi dodaju: "Pa neko je imao, nije ga to doticalo...".

Jedan od komentara na Instagramu glasi:

- Predivna u svojoj prirodnoj lepoti i jednostavnosti. Venčanica deluje bajkovito i bogato zahvaljujući Tili, inače bi bila obična haljina. Bravo za kreaciju i snalažljivost. Mlada uvek treba da bude ovako nasmejana bez obzira na vreme i okruženje. 

 

 

Ostavite komentar