Lifestyle > Mozaik

Ako je HLADNO vama, hladno je i VAŠEM CVEĆU - vreme je da ga UNESETE u kuću

Donosimo vam nekoliko saveta kako da zaštitite i negujete biljke tokom zime

Autor: K1 info/ edukacija.rs

05/11/2023 > 12:01

podeli vest:

Ako je HLADNO vama, hladno je i VAŠEM CVEĆU - vreme je da ga UNESETE u kuću
Foto: Freepik.com


Stigla je jesen, a sa njom i naglo zahlađenje. Isto kao što je hladno vama, hladno je i vašim biljkama.

Ukoliko to niste uradili, krajnje je vreme da bilje, odnosno cveće, koje držite na terasi ili dvorištu. Unesite biljke u kuću, jer niske temperature, pogotovo tokom noći, mogu naneti veliku štetu.

Pre unošenje i premeštanja ostranite svaku uvelu grančicu ili list. Mnogo je lakše nahraniti bilje dok je još napolju, pre nego što ga unesete u kuću. Dodajte im potrebno đubrivo. Ako nahranite bilje pred samo premeštanje, mirni ste do proleća.

Cveće možete uneti u hodnik, ali vodite računa da do njega dopire potrebna svetlost. Najbolje mesto za biljku tokom zime, jesu unutrašnji simsovi prozora.

Nemojte preterivati sa zalivanjem. Kako su letnje vrućine minule, nema potrebe za velikom količinom vode. Većinu vrsta dovoljno je zalivati dva puta nedeljno, a neke samo jednom. Vodite računa da cveće ne zalivate tekućom vodom iz česme. Naime, voda mora biti sobne temperature.

Kako u kući nema prostora kao na terasi ili dvorištu, pokušajte da rasporedite saksije tako da se cvetovi i listovi susednih saksija ne dodiruju.

Ostavite komentar