Lifestyle > Mozaik

Stiže nam JESEN: Vreme je za promenu BEAUTY RUTINE

Većina žena pravi grešku, misleći da dnevna nega tokom cele godine može da ostane ista

Autor: K1 info/ kozmetika.edu.rs

22/09/2023 > 11:56

podeli vest:

Stiže nam JESEN: Vreme je za promenu BEAUTY RUTINE
Foto: Freepik.com


Kada nađu proizvod koji im se dopada ili steknu određene navike, neke pripadnice lepšeg pola ne prave nikakve izmene i ostaju dosledne ne obraćajući pažnju na godišnje doba. 

Sa dolaskom jeseni veće su promene temperature. Hadan, suv vazduh i vetrovi predstavljaju stres za našu kožu.  Zato je neophodna je bogata jesenja nega kože, koja će podstići njenu regeneraciju i koja sadrži dosta vitamina i hidrirajućih elemenata.

Jesenja nega podrazumeva pravilno čišćenje kože i pripremu za nanošenje preparata koji je hrane, hidriraju i koriguju nepravilnosti. Preporučuje se upotreba krema sa većim sadržajem emolijenata, supstanci koje duže zadržavaju vlagu u koži i čine je elastičnom, dajući joj zdrav izgled i sjaj.

Iako se jesenje sunce čini slabijim, i u ovim mesecima preporučena je primena krema i pudera sa zaštitnim faktorom koji će blokirati negativan uticaj UVA i UVB zraka.

Leto i zima su dve sezone u kojima preovlađuju ekstremni faktori okoline, koji ostavljaju posledice na našoj koži. Posebno na koži lica, dekoltea i ruku, kao najizloženijim delovima tela, zbog čega i zaslužuju najtemeljniju negu i zaštitu.

Sa druge strane, proleće i jesen predstavljaju idealno vreme da se koža obnovi, osveži i pripremi za hladnije vreme. Da bismo sačuvali njenu lepotu i zdravlje, potrebno je pružiti joj adekvatnu negu odgovarajućim preparatima.

Foto: Freepik.com

 

U toku jesenjeg perioda redovno koristite losione i hidratantne kreme za zaštitu kože lice. Dnevna krema bi trebalo da sadrži cink oksid.

Ukoliko vaša koža spada u masni ili mešoviti tip kože, trebalo bi da hidratantne kreme koristite i uveče, a pre toga bar dva puta nedeljno treba uraditi pilig. Ovo se preporučuje da se pore usled pojačanog lučenja ne bi dodatno začepile, što može podstaći pojavu akni i mitisera.

Ne zaboravite i negu tanke i osetljive kože oko očiju. Ovo područje bi trebalo tretirati ujutro i uveče, tako što ćete danju namazati kremasti gel koji ima ulogu da vlaži i štiti kožu, a noću stavljajte regenerativnu hranljivu kremu.

Vaša usta će među prvima odreagovati na dolazak hladnijeg talasa, stoga je obavezna upotreba preparata za hidrataciju usana, a ukoliko se desi da vam usne bolno ispucaju, koristite neki masniji melem i to uveče pred spavanje.

Ne zaboravite da je važna i unutrašnja hidratacija, stoga pijte dosta vode. To će, uz adekvatnu kozmetičku negu, pomoći vašim usnama da budu meke.

Za kožu tela koristite hidratantna mleka i losione, a ukoliko imate suvu kožu, slobodno koristite i ulja. Vlažnost kože održavajte svakodnevnim tuširanje toplom vodom, sa upotrebom blagih sapuna.

Ruke odnosno šake će pored lica biti prve na udaru hladnijem jesenjem vremenu. Pošto su izložene spoljašnim uticajima, hladniji, vetroviti dani mogu nepovoljno uticati na kožu i ona može postati hrapava i suva. S obzirom da je rano za rukavice, kožu ruku dodatno mažite kremom, dva puta dnevno. Vaše ruke će vam biti zahvalne.

Ostavite komentar