Lifestyle > Mozaik

Hrabro podnose ŠTIKLE, neudobnu OBUĆU i višesatno STAJANJE... Red je na vas. POMOZITE svojim UMORNIM i bolnim NOGAMA

Trpe vas i nose od rođenje. Odužite im se s vremena na vreme nekom dobrom kupkom ili masažom

Autor: K1 info/ zenasamja.me

12/09/2023 > 13:31

podeli vest:

Hrabro podnose ŠTIKLE, neudobnu OBUĆU i višesatno STAJANJE... Red je na vas. POMOZITE svojim UMORNIM i bolnim NOGAMA
Foto: Freepik.com


Domaći lekovi i preparati za umorna, bolna i suva stopala nisu samo za bake. Pogledajmo istini u oči, obožavate svoje cipelice sa štiklom, kao i svaka druga žena, ali su poslie njih prsti tako bolni i puni žuljeva.

Zato smo za vas pripremili nekoliko domaćih rešenja koji će vam olakšati gore pomenute probleme.

Kupka od sirćeta

Ova kupka je jedan od najjednostavnijih "kućnih radinosti" za bolna stopala. Dakle, napunite lavor toplom vodom, dodajte malo deterdženta za sudove i šolju belog sirćeta. Posle pola sata, vaša stopala bi trebalo da su manje suva i otečena. Nakon ove kupke obavezno oprati noge.

Kupka od sode bikarbone

Drugi delotvorni domaći lek za bolna stopala je kupka sa čudesnom sodom bikarbonom. Deluje slično kao sirće, samo što nema tako jak miris. Potrebno vam je pola šolje sode bikarbone i oko 4 l tople vode. Mešati dok se soda bikarbona ne rastvori i potopiti noge na pola sata.

Efekat čarapa

Sa dolaskom hladnijeg vremena povećavaju se i problemi sa bolnim i suvim stopalima. Losioni i čarape su spas! Obilno nanesite vaš omiljeni losion, vazelin ili maslinovo ulje na stopala, pre spavanja. Zatim, obujte čarape i ujutru će vaša stopala biti meka i glatka.

Foto: Freepik.com

 
Ulje od nane 

Ovaj domaći preparat za umorna stopala je zaista sjajan. Kvalitetno ulje od nane deluje tako što ubija bakterije i osvežava umorna i bolna stopala. Poprskajte stopala ovim uljem i dobro ga utrljajte, ali ukoliko ste trudnica ili dojilja, prethodno se konsultujte sa svojim lekarom.

Ovsena kaša

Ovsenu kašu pomešanu sa uljem jojobe nanesite na stopala i pustite da deluje magičnih pola sata, pa smesu posle toga isperite sa nogu.

Led

Ne postoji lakša stvar od ove! Uzmite led iz zamrzivača, stavite na noge, podignite ih i opustite se. Podizanjem nogu izvlači se nakupljena tečnost iz stopala i sprečava oticanje.

Vitamini

Svi već znamo da je voće i povrće odlično za nas i naše zdravlje, uključujući i stopala. Na primer, krastavac stavljen direktno na stopala, “izvlači” tečnost odgovornu za oticanje istih. Takođe, konzumiranje namirnica koje sadrže vitamin E, mogu da imaju isti efekat. Pored toga, pijte dosta vode i maksimalno izbegavajte so.

Masaža

I poslednja, ali ne i manje bitna kućna radinost za umorna stopala je masaža. Na kraju krajeva, ko ne voli dobru masažu?! Dakle, nanesite ulje za masažu na vaša bolna stopala i “uhvatite” muža, dečka... da trlja i trlja. To će vas osloboditi bola i oticanja, a osećaj je taaakoo divan.

 

Ostavite komentar