Lifestyle > Mozaik

Šerpe, lonci i poklopci... i još neke STVARI koje takođe možete da OPERETE u MAŠINI za SUDOVE

Da li ste znali šta još možete da operete u mašini za sudove i tako uštedite i svoje vreme i svoje ruke?

Autor: K1 info/ zadovoljna.hr

04/09/2023 > 16:49

podeli vest:

Šerpe, lonci i poklopci...  i još neke STVARI koje takođe možete da OPERETE u MAŠINI za SUDOVE
Foto: Freepik.com


Mašina za sudove,  pored pribora za jelo, tanjira i šerpi može oda posluži i za pranje nekih drugih predmete iz domaćinstva.

U nastavku pročitajte šta sve još možete da operete u vašoj mašini za sudove. 

1. Staklene kugle lustera

Pošto operete staklene lusterske kugle ili plafonjere u mašini za sudove, soba će izgledati znatno svetlije i blistavije. Stavite ih na gornju policu vodeći računa da se, ukoliko ih ima više, međusobno ne dodiruju. Stavite na delikatni program, pa ukoliko možete preskočite program sušenja vrućim vazduhom, ali ukoliko su kugle izrađene od porculana ili obrubljene zlatnim rubom, pranje u mašini nije preporučljivo.

2.  Tuš baterija i ručice za slavine

Ukoliko su rupice na vašem tušu začepljene kamencem, a slavine izgubile svoju nekadašnju blistavost, ubacite ih na gornju policu mašine i uključite program s najvišom temperaturom. Ukoliko imate šerpe i ostale jako prljave sudove slobodno ih možete prati zajedno s aparaturom iz kupatila.

3. Plastični češljevi, četke i ukosnice

Očistite češljeve i ostale predmete za kosu od dlaka, sitne predmete ubacite u vreću za pranje donjeg veša i to  u gornju policu,  pa izaberite normalan ciklus pranja. Ovo se odnosi samo na predmete od plastike, jer se oni izrađeni od drveta zbog visoke temperature i vlage mogu uništiti.

Foto: Freepik.com

 
4. Bejzbol kape

Mašina za sudove idealna je za pranje predmeta koji treba da zadrže oblik. Stavite ih na gornju policu okrenute prema gore, ali bez ostalih sudova, jer ne smete da koristite deterdžent. Umesto njega, stavite boraks.

5. Plastične igračke

Sitne plastične igračke poput akcionih figura ili pomagača prilikom nicanja zubića (takozvanih glodalica) stavite u vrećicu za veš ili u posudu za pribor za jelo. Uključite normalni ciklus pranja, pa ih perite s ostalim sudovima.

6. Delovi kuhinjskih aparata i posude za začine

Plastična posudica za led, staklo iz mikrotalasne, plastične posude i rešetke iz frižidera, plastične i staklene posude za šećer, brašno, kafu, tegle, slanike  i uopšte sve u čemu držite začine, a nije od drveta, sve to takođe možete očistiti u mašini za suđe,  na normalnom programu.

7. Kuhinjski sunđeri i četke

Perite ih zajedno sa sudovimai to što je češće moguće. Gornja polica je najbolje mesto za njih i možete da ih perete na normalnom programu.

8. Stvari za ličnu higijenu

Četkice za zube, posudu za držanje četkica za zube, posudu za sapun...  stavite ih u mašinu za sudove na gornju policu i operite na normalnom programu zajedno sa sudovima.

Ostavite komentar