Lifestyle > Mozaik

Ovo je totalno GENIJALAN TRIK: Stavite NOVČIĆ u ZAMRZIVAČ pre nego što ODETE na ODMOR - razlog će vas oduševiti

Strah svih nas je da li je nestajala električna energija dok smo bili odsutni od kuće i da li su nam se namirnice u zamrzivaču pokvarile

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/08/2023 > 13:27

podeli vest:

Ovo je totalno GENIJALAN TRIK: Stavite NOVČIĆ u ZAMRZIVAČ pre nego što ODETE na ODMOR - razlog će vas oduševiti
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Unsplash.com


Zbog vremenskih nepogoda može doći do nestanka struje. Postavlja se pitanje, kada se to desi, šta je sa hranom u zamzivaču ukoliko niste kod kuće? Kako da znate koliko dugo je stajala u uređaju koji ne radi i otapala se? I da li je možda pokvarena?

Srećom, postoji genijalan način da se utvrdi da li je došlo do nestanka struje dok ste odsutni, a to je zamrzavanje šolje vode i stavljanje novčića na nju u zamrzivač.

Ako odete makar na kratak odmor tokom vikenda, preporučujemo vam da koristite stari novčić u zamrzivaču kako biste još jednom proverili da li je nestalo struje tokom vašeg odsustva. Ako taj sjajni dinar i dalje stoji na vašoj zamrznutoj šolji vode, sve je status kvo.

Ako je potonuo na dno šolje, struja je nije bilo dovoljno dugo da vam se hrana pokvari.

Hrana koja je odmrznuta i ponovo zamrznuta može vizuelno da izgleda sasvim u redu, ali bi mogla da bude ispunjena bakterijama ako je satima ili danima stajala na sobnoj temperaturi.

Hrana koja nije u frižideru više od dva sata omogućava bakterijama da rastu i možete da se razbolite ako je konzumirate. Zato je ovo genijalan, a da potpuno besplatan način da procenite potencijalnu štetu vašem snabdevanju hranom.

Foto: Freepik.com

 

Koristite providnu staklenu šolju ili stakleni ili plastičnu kutiju ili posudu. Napunite je vodom i ostavite da se potpuno zamrzne, nepokrivena. Stavite novčić na površinu zaleđene vode. Ako se vratite i novčić je potonuo na pola, onda se delimično otopio, ponovo pokrenuo i ponovo zamrznuo. U tom slučaju, vaša hrana bi mogla da bude u redu.

Međutim, ako je vaš novčić na dnu posude, bilo bi vam dobro da bacite hranu iz frižidera i zamrzivača jer se odmrznula i dostigla sobnu temperaturu nepoznato, ali značajno dugo vreme.

 

Ostavite komentar