Lifestyle > Mozaik

LEŽIŠ I MRŠAVIŠ: Zvuči kao BAJKA, ali kažu da NIJE... i da - rešava i BOLOVE U LEĐIMA

Metoda japanskog doktora bolja od dijete, a potreban je samo jedan peškir

Autor: K1info/Lepa&Srećna

25/07/2023 > 08:45

podeli vest:

LEŽIŠ I MRŠAVIŠ: Zvuči kao BAJKA, ali kažu da NIJE... i da - rešava i BOLOVE U LEĐIMA
Foto: Shutterstock


Ležanje na peškiru ima blagotvoran uticaj na bol u leđima i mršavljenje, tvrdi doktor Tošiki Fukutsudži, pod uslovom da je peškir urolan i pravilno postavljen.

Svaka metoda koja obećava da ćete se osloboditi masnih naslaga na stomaku privlači pažnju na društvenim mrežama. Naročito to važi za one tehnike koje ne traže velike napore, kao što su duga vežbanja u teretani ili dijete i odricanje od omiljene hrane.

Tako je i sa metodom japanskog doktora Tošikija Fukutsudžija, koji predlaže samo jednu pozu i naglašava da je potrebno da je izvodite svakog dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Laitinen (@veradevil)

On je specijalista za refleksologiju i masažu, a položaj je prvobitno osmislio da bi pomogao pacijentima da poprave držanje. Međutim, s vremenom je primetio da se, pored ublažavanja bola u leđima, njegovim pacijentima sužava i struk.

Uz osnovna pravila, vodite računa da umotani peškir ili valjak bude promera između 7 i 10 cm, a u položaj se spuštajte sasvim polako.

Takođe, lagano ustanite po završetku vežbe, tako što ćete se prvo okrenuti na bok, zatim saviti noge u kolenima i tek onda se uspraviti. "Istina je, ova vežba potpuno menja izgled tela.

Ali ako prestanete da je radite, brzo će se sve vratiti na staro", napisala je jedna žena u komentaru na Facebooku.

 

Ostavite komentar