Lifestyle > Mozaik

Nije samo hrana: JOGURT za letnju NEGU KOŽE

Od opekotina od sunca preko nadutosti do upale, jogurt može da se izbori sa mnogim problemima kože

Izvor: K1info/telegraf.rs

12/07/2023 > 17:39

podeli vest:

Nije samo hrana: JOGURT za letnju NEGU KOŽE
Foto: Freepik.com


Jogurt je namirnica koju obavezno treba da uključite u u svoju letnju rutinu nege kože. To je popularan mlečni proizvod poznat po svojoj nutritivnoj vrednosti. 

Konzumiranje jogurta je odlično za naše telo, a isto važi i za njegovu primenu na koži. Jogurt može pomoći u rešavanju mnogih letnjih problema sa kožom. 

Jogurt može biti deo naše zdrave rutine u nezi kože. Sadrži mlečnu kiselinu, nežan piling koji može pomoći u uklanjanju mrtve kože. Takođe ima antibakterijska svojstva, što može pomoći u smanjenju bakterija na koži koje izazivaju akne. 

Pored gore navedenog, jogurt sadrži cink koji može da pomgne u regulisanju proizvodnje ulja i smanjenju upale na koži. Ako redovno koristite jogurt na svojoj koži, on može pomoći i da se poboljša hidratacija i da vam koža blista.

Od pilinga do maske, pa čak i tonika, postoje razni recepti za negu kože sa jogurtom. Evo nekoliko saveta  kako da koristimo jogurt i maksimalno iskoristimo njegove prednosti za negu kože.

1. Maska za lice od jogurta

Pomešajte kašiku običnog jogurta sa kašičicom meda i nanesite na lice. Ostavite da stoji na licu 10 do 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Dr Ramdas kaže da će ova prirodna maska za lice pomoći u hidrataciji kože i smanjenju upale.

2. Piling za telo od jogurta i ovsene kaše

Pomešajte običan jogurt i ovsene pahuljice i koristite ih za piling tela dok se tuširate. Vaša koža biće meka i glatka jer će piling pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože.

3. Maska za oči od jogurta i krastavca

Narendajte krastavac i pomešajte ga sa kašikom običnog jogurta, a zatim nanesite smesu na područje ispod očiju i ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Dr Ramdas kaže da će ovo pomoći u smanjenju nadutosti i podočnjaka.

4. Tonik sa jogurtom i limunovim sokom

Pomešajte kašiku običnog jogurta sa kašičicom limunovog soka i tuferom nanesite na lice. Ovo će vam pomoći da uravnotežite pH nivoe vaše kože i smanjite masnoću.

5. Jogurt i aloe vera umirujući proizvod za opekotine od sunca

Pomešajte običan jogurt i gel aloe vere i nanesite na kožu izgorelu od sunca da biste umirili kožu i smanjili upalu.

Ostavite komentar