Lifestyle > Mozaik

Da li ste sigurni da PERETE i BRIŠETE LICE na pravi način? Jeste? IPAK PROVERITE

Ako ne želite da se na vašem licu stvaraju akne, bubuljice ili mitiseri onda vodite računa kako ga perete

Autor: K1 info/ wall.hr

30/03/2023 > 20:41

podeli vest:

Da li ste sigurni da PERETE i BRIŠETE LICE na pravi način? Jeste? IPAK PROVERITE
Foto: Freepik.com


Higijena lica je podjednako važna kao i higijena tela. Lice je celi dan izleženo prašini i prljavštini iz vaznuha i šminki i baš zato je jako važno da dobro operete lice svakog dana.

Kako pravilno da očistite lice?

Ako uklanjate šminku ili prljavštinu samo vlažnim maramicama to nikako nije dovoljno jer ne očistite lice dubinski već samo skinete površinski sloj nečistoće. Ista stvar je i ako čistite lice micelarnom vodom i vaticama. Velika greška kod pranja lica je, takođe, ako ga perete gelom za umivanje, ali to radite prekratko.

Lice je najbolje da perete gelom za umivanje, ali je bitno paziti na dužinu pranja. Najdelotvornije je ako ga perete 30 do 60 sekundi. Nikako nemojte da zaboravite područje oko kose, nos i vrat. Laganim kružnim pokretima istrljajte lice, tako ćete najbolje skinuti svu prljavštinu i biti sigurni da se na koži neće stvoriti akne, sitne bubuljice ili mitiseri.

Kako se pravilno briše lice posle umivanja?

Peškir je deo svakodnevne higijene i tela i lica. Pošto ste se umili potrebno je obrisati vodu s lica. Većina ljudi lice briše peškirom, ali dermatolozi savetuju da je, naročito za one koji muku muče s aknama i bubuljicama, mnogo bolje lice brisati maramicama. Ali, ako ste ipak spadate u one koji lice brišu peškirom prvenstveno je bitno da je on čist i da ga redovno menjate.

Lice je posle umivanja potrebno obrisati tako što ćete lagano da tapkate po njemu peškirom, a ne da grubo "gulite" kožu jer je osjetljiva i zato treba da budete vrlo nežni kako je ne biste oštetili.

 

Ostavite komentar