Lifestyle > Mozaik

Nema brašna? Pa šta. Ješćemo HLEB OD CVRČAKA i bićemo zdraviji

Jedna pekara u Italiji počela je da pravi proteinski hleb sa brašnom od cvrčaka

Izvor: K1info/N1

27/02/2023 > 22:02

podeli vest:

Nema brašna? Pa šta. Ješćemo HLEB OD CVRČAKA i bićemo zdraviji
Foto: Pixabay.com


Pekara u Torinu prva je u Italiji koja se odlučila na proizvod od insekata. U pitanju je tradicionalni recept, samo što se dodaje brašno od cvrčaka, kako bi se dobio “super proteinski hleb”, prenosi N1.

Proizvodnja je još uvek u eksperimentalnoj fazi, a iz pekare kažu da bi želeli da kreiraju tri proizvoda namenjena onima kojima je takva vrsta proteina potrebna – sportistima, ljudima koji drže dijete sa malo ugljenih hidrata, onima koji ne smeju da unose šećer…

- Sarađivaćemo sa nutricionistom. Proizvodi će biti dostojna zamena za meso u dijetama. Neće zameniti karbonaru ili lazanje, čak i ne mora to da učini - kaže Enriko Murdoko, iz ove torinske pekare i dodaje: – Tradicija će i dalje biti tradicija, ali proteinske pločice svakako nisu deo nje.

Enriko ističe da su još u fazi eksperimetisanja, prije svega jer se takvo brašno ne proizvodi u Italiji.

 

Ostavite komentar