Lifestyle > Mozaik

Zastrašujuće iskustvo: Skijaš SNIMIO kako ga NOSI LAVINA

Profesionalni skijaš Oven Liper ovekovečio je kamerom na svojoj kacigi kompletan događaj kada je pokrenuo snežni odron

Izvor: K1info

19/02/2023 > 18:37

podeli vest:

Zastrašujuće iskustvo: Skijaš SNIMIO kako ga NOSI LAVINA
Foto: Instagram printscreen/o_leeps


Lavine su najopasniji neprijatelj skijaša koji svoju adrenalinsku zavisnost zadovoljavaju skijanjem van zvaničnih staza. Novi, dramatični snimak nedavno se pojavio na internetu - na sreću nije bilo žrtava - i pruža uvid kako je biti uhvaćen u jednoj od njih.

Snimak pripada Ovenu Liperu, profesionalnom skijašu iz Džeksona, Vajoming, koji je poznat po svojim skijaškim akrobacijama.

Liper je 11. februara skijao u zaleđu blizu planine Džekson Hol, kada je pokrenuo lavinu, a njegova kamera na kacigi snimila je čitav incident u visokoj rezoluciji. Na sreću, pokrenuti sneg nije ga zatrpao, već je skijaš doslovce klizao zajedno sa njim, ali je velikom brzinom dva puta udario u okolne stene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Owen Leeper (@o_leeps)

Liper je zadobio iščašenje ramena i morao je vazdušnim transportom da bude prebačen u bolnicu.

- Sećam se da sam klizio i udario skijama u prvu stenu, a to me ja bacilo na drugu - rekao je Liper. - Podigao sam ruke da zaštitim lice od udarca i čim sam to učinio osetio sam bol.

Liper se zaustavio ubrzo pošto je udario u drugu stenu. Odmah je znao da mu je rame teško iščašeno, a bol od povrede mu je prostrujao telom. Ali bio je svestan da je ishod mogao da bude daleko gori - zaustavio se neposredno pre nego što je stigao do drugog dela oštrih stena.

 

Ostavite komentar