Lifestyle > Mozaik

Da POVRĆE OSTANE lepe boje i s puno VITAMINA ovako treba da ga kuvate

Povrće sadrži veliku količinu vlakana pa ga zbog lakšeg varenja treba kuvati, ali ne predugo

Autor: K1 info/ stvarukusa.rs

04/02/2023 > 15:12

podeli vest:

Da POVRĆE OSTANE lepe boje i s puno VITAMINA ovako treba da ga kuvate
Foto: Pixabay.com


Da biste što bolje iskoristili hranljive sastojke iz povrća, a ono zadržalo lepu boju, pročitajte u nastavku teksta kako da ga pravilno kuvate.

Pošto se veliki deo vitamina i minerala gubi prilikom kuvanja i ostaje u vodi u kojoj se kuvalo, najbolje je da se povrće upotrebljava za kuvanje supa ili variva jer će se tako hraljnivi sastojci maksimalno iskoristiti.

Kako bi povrće zadržalo lepu boju i sačuvalo što više hranljivih materija, minerala i vitamina, najbolje je da ga kuvate u što manje vode i masnoće.

Iako se u receptima retko gde pominje, zapamtite da se povrće nikada ne kuva ili prži bez poklopca.

Nije preporučljivo potapanje povrća u vodi pre kuvanja, već ga samo treba dobro oprati pod mlazom hladne vode.

 

Ostavite komentar