Lifestyle > Mozaik

Izađite kao POBEDNIK iz neprijatne situacije – stižu NEPLANIRANI GOSTI

Postoji nepisano pravilo da neplanirani gosti sa sobom nose dodatni stres za domaćina. Slažete se?

Autor: K1info/ tesla.info.rs

31/01/2023 > 19:07

podeli vest:

Izađite kao POBEDNIK iz neprijatne situacije – stižu NEPLANIRANI GOSTI
Foto: Shutterstock


Nema osobe koja bar jednom nije došla u situaciju da joj se iznenada najave gosti. Umesto da se tada usresredimo na druženje i zabavu, uglavnom smo fokusirani na to kako nam kuća izgleda i šta će na to reći gosti.

Kako prevazići ove neprijatne situacije i postaviti svoja pravila igre brzo i lako uz samo malo truda, saznajte u nastavku teksta.

Očistite samo nered koji može da se vidi

- Obrišite časkom prašina sa vidljivih površina, jer će to gosti prvo da primete.

- Odvojite 5 minuta da stavite prljavo posuđe u mašinu za pranje sudova. Možete da je uključiti na brzo pranje, a može poslužiti i za skrivanje istih, dok gosti ne odu.

- Ukolnite razbacanu garderobu, časopise, kutije, čaše, šolje i sav ostali "krupan nered" u sobu ili prostoriju u kojoj neće ulaziti niti boraviti gosti.

- Ne zaboravite na kupatilo: uklonite krupniji nered i glomazne predmete u fijoke i očistite ogledalo

Pobrinite se da gostima bude prijatno i udobno

- Istresite prekrivače sa kreveta i fotelja na kojima će gosti da sede i blago ih naprskajte osveživačem.  - Dodajte dekorativne jastuke, stavite cveće u vazu na stolu, a ako nemate cvećaru u blizini može i voće u činiji.

Niko ne može da odoli ukusnim grickalicama ili slatkišima

Uvek je dobro da u zamrzivaču imate zaleđene pite ili poslastice za ovakve prilike. Onda ih samo brzo pripremite u rerni. Ukoliko to ipak nije slučaj, a nemate vremena da odete do prodavnice, probajte sa brzim poslasticama koje se pripremaju u mikrotalasnoj rerni, ili jednostavno naseckajte komadiće hleba, premažite ih bilo kojim namazom, prelijte maslinovim uljem, alevom paprikom i belim lukom i zapecite u rerni. Ovim domaćim grickalicama niko ne može da odoli.

Ako vaši gosti vole jednostavne sendviče, potrudite se da ih pripremite u aparatu za tople sendviče neposredno pre nego stignu. Ukoliko u ostavi imate orahe, lešnike i druge slične namirnice, ne ustručavajte se da ih dodate, pogotovo ako imate male, dekorativne činije.

Prvi utisak je najvažniji

Neposredno pre nego što gosti stignu, skuvajte kafu. Neka se taj opojni miris širi vašim domom. Ako imate svežeg voća, dočekajte ih domaćim sokom. I, uključite muziku.

Nikada nemojte da se izvinjavajte zbog stanja vašeg doma

Pravi prijatelji ne obraćaju pažnju na nebitne stvari, a izvinjenjem samo skrećete pažnju na ono što, verovatno, nikada ne bi ni primetili.

 

Ostavite komentar