Lifestyle > Mozaik

Da li je najlepša žena na svetu? Proglašena nova MISS UNIVERSE

Ova lepotica je ušla u istoriju kao prva Amerikanka filipinskog porekla koja je osvojila titulu Miss SAD

Izvor: K1info/Tanjug

15/01/2023 > 11:35

podeli vest:

Da li je najlepša žena na svetu? Proglašena nova MISS UNIVERSE
Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert


Nova mis univerzuma je Amerikanka filipinskog porekla iz Teksasa R’Boni Gabrijel (1994), a izabrana je na takmičenju u Nju Orleansu. 

Gabrijel je modna dizajnerka, model i instruktorka šivenja i ona je prva Amerikanka filipinskog porekla koja je osvojila titulu mis SAD, a za mis univerzuma krunisana je u ​​subotu uveče.

Drugoplasirana je mis Venecuele Amanda Dudamel na 71. takmičenju za mis univerzuma, a druga pratilja je mis Dominikanske Republike Andreina Martinez.

U okviru pitanja i odgovora u poslednjoj fazi takmičenja za tri finalistkinje, Gabrijel je na pitanje šta bi radila da pokaže da je takmičenje za mis univerzuma progresivno rekla da bi želela da bude transformacioni lider, da koristi reciklirane materijale u svom modnom dizajnu i podučava šivenju žene koje su preživele trgovinu ljudima i nasilje u porodici, preneo je AP.

- Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i sa oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da utre put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Bemonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka - rekla je za KTRK-TV u oktobru 2022.

Gabrijel je diplomirala na Univerzitetu Severni Teksas i  ona je izvršna direktorka sopstvene linije odeće.

Gotovo 90 takmičarki iz celog sveta učestvovalo je u takmičenju za mis univerzuma, rekli su organizatori. 

Harnaz Sandhu iz Indije pobedila je na prošlogodišnjem izboru za mis univerzuma.

 

 

 

Ostavite komentar