Lifestyle > Mozaik

Od toliko LEPOTE na jednom mestu može da se rikne: Izbor za MISS UNIVERSE

Devojke iz celog sveta takmiče se za titulu kraljice lepote, po 71. put

Izvor: K1info

12/01/2023 > 10:38

podeli vest:

Od toliko LEPOTE na jednom mestu može da se rikne: Izbor za MISS UNIVERSE
Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert


Poznato takmičenje lepote Miss Universe održava se 14. januara u Nju Orleansu, a sinoć su se predstavile devojke iz celog sveta. Dok se misice iz raznih delova sveta pripremaju za veliko finale, fanovi se oglašavaju na internetu i favorizuju neke od  najlepših žena sveta.

Inače, Miss Universe, spektakularni izbor za najlepšu ženu sveta je prodat za 20 miliona dolara kompaniji sa Tajlanda. Jakapong Jakrajutatip zvana Eni, prva je žena, ali i prva transrodna osoba, vlasnica za izbor Miss Universe.

Do sada, ovaj spektakularni izbor za najlepšu ženu planete, bio je u vlasništvu kompanija na čiji su vlasnici bili isključivo muškarci, a između 1996. i 2002. i bivši američki predsednik Donald Tramp.

Tajlađanka Eni, koja u domovini ima status slavne ličnosti, vlasnica je medijske kuće "Global group", koja ima ogroman uticaj u ovoj azijskoj zemlji, veliki je i aktivista za prava transrodnih osoba i uopšte LGBT populacije.

Izbor se emituje u 165 zemalja sveta i jedan je od najdugovečnijih, s obzirom na to da je prvi organizovan pre 71 godinu.

 

 

 

Ostavite komentar