Lifestyle > Mozaik

Kakav KAPITALAC: Željko upecao NEMAN OD 105 kilograma, mislio je da se PODMORNICA zakačila za MAMAC

Ovaj nesvakidašnji ulov ribolovci su proslavili. Željko kaže da je borba sa ovom vodenom grdosijom najteži fizički posao koji je radio

Izvor: K1info/RINA

05/01/2023 > 22:55

podeli vest:

Kakav KAPITALAC: Željko upecao NEMAN OD 105 kilograma, mislio je da se PODMORNICA zakačila za MAMAC
Foto: RINA.rs


Kada je Željko Radić, rodom iz Srbije, sa bratom i prijateljima krenuo na pecanje u primorsko mesto Ribe Roja Debre Taragona u Španiji nije očekivao da će mu taj događaj zauvek ostati urezan u pamćenju.

Sa teškom opremom, domaćinom Goranom i uz pratnju profesionalnog ribilovca Milana Panića nasred vodene površine uspeo je da savlada pravu neman.

- Stajao sam na čamcu i oko pola 11 uveče samo sam odjednom osetio prejak udarac, kao da mi se čitava podmornica zakačila za mamac. Tada je borba počela i trajala preko sat vremena, znao sam da je ulov izuzetne veličine, to se osećalo na štapu. Pokušavao sam na sve načine da se izborim sa tim podvodnim džinom, ruke i leđa su mi pucali od bolova. Čamac se vrteo i za dlaku sam izbegao da upadnem u vodu - priča za Željko Radić, Srbin koji živi u Frankfurtu .

Foto: RINA.rs

 

U jeku borbe sa kapitalinim primerkom uspeo je nekako da preskoči u drugi čamac i nastavio da ga izvlači. Poslednjih minuta situacija je bila toliko teška, da je i sam pomišljao da odustane, ali ipak sreća i snaga bile su na njegovoj strani.

- Kad smo izvukli ribu napolje, videli smo da je u pitanju som džinovskih razmera. Stavili smo ga na vagu i izvagao je 105 kilograma, a njegova dužina bila je dva metra i 60 centimetara. To je najveći primerak koji sam ikad video u žovotu, a ne ulovio. Pecam sedam godina i bilo je tu lepih primeraka od 50 kilograma, ali ovoliki som ne - rekao je Željko.

Ovaj nesvakidašnji ulov ribolovci su proslavili, jer zaista su imali povoda. Željko dodaje da je borba sa ovom vodenom grdosijom najteži fizički posao koji je u životu uradio.

- Sedam dana nakon ove borbe sa džinovskim somom morao sam da odležim. Ruke, noge i leđa su bili u bolovima. Svakako trud je vredeo, jer je ovo bio trofej ali ribolov za pamćenje - zaključuje Željko.

 

 

Ostavite komentar