Lifestyle > Mozaik

Zašto su DECA rođena u JANUARU toliko POSEBNA

Bebe rođene na početku godine imaju veliku šansu da postanu uspešni sportisti, naučnici, književnici i lekari

Izvor: K1info/telegraf.rs

02/01/2023 > 14:23

podeli vest:

Zašto su DECA rođena u JANUARU toliko POSEBNA
Foto: Pixabay.com


Januar je prvi mesec u godini, pa se veruje da su deca rođena u ovom mesecu posebna i da imaju neke sposobnosti kojima ne mogu da se pohvale oni rođeni od februara do decembra.

Bebe rođene na početku godine mogu da ostvare velike uspehe, pa i da postanu zvezde u sportu, nauci, umetnosti, medicini...

Jedno istraživanje je otkrilo da su zimske bebe dobroćudnije i manje razdražljive od svojih vršnjaka koji se rađaju tokom prolećnih i letnjih meseci.

Pošto vole ljude i misija im je da pomažu drugima, u ovom mesecu rađa se veliki broj onih čiji će životni poziv biti medicina ili socijalni rad.

Astrološki gledano, januarske bebe su ili Jarčevi ili Vodolije. Za osobe rođene u znaku Jarca kaže se da su vredne i praktične, dok se bebe rođene u sazvežđu Vodolije smatraju najvećim humanistima, ali i najvećim buntovnicima zodijaka. Oni su revolucionari željni promena, a mnoga velika imena iz sveta nauke i umetnosti rođena su baš u ovom mesecu.

Među njima su Jovanka Orleanka, fizičar Isak Njutn, engleski filozof Fransis Bejkon, škotski pronalazač Džems Vat, francuski slikar Edvard Mone, ali i Leonardo da Vinči, kao i kompozitor koga mnogi smatraju najvećim svih vremena Volfgang Amadeus Mocart i njegov kolega po muzici Franc Šubert.

Januarska deca su i pisci Džek London, Jovan Sterija Popović i mnogi drugi. Američki predsednik Frenklin Ruzvelt takođe je rođen u januaru.

Oni su obdareni raznim talentima i sposobnostima, a za decu rođenu u prvom mesecu u godini smatra se da su "svoja", neukrotiva i da imaju veoma specifičan karakter.

U detinjstvu su obično dosta zrelija za svoje godine, pouzdana su, praktična i ambiciozna. Kad malo porastu, pokazuju izražene organizatorske veštine. Osobe rođene u januaru mnogi smatraju posebnim, jer imaju drugačiji i veoma interesantan smisao za humor.

Ova deca su po prirodi hrabra, smela i zrelija u mlađim danima, dok u starosti podetinje. Kada im je dosadno, prave različite ludorije i zanimacije kako bi uneli dinamiku u život. Rođeni su lideri, imaju izraženu harizmu i uvek postavljaju visoke životne standarde.

 

Ostavite komentar