Lifestyle > Ljubav

Otkrivamo IDEJE za ORIGINALNE POKLONE za DAN ZALJUBLJENIH: Ovim sitnicama niko ne može da odoli!

Istina da poklon nije merilo ljubavi, ipak svako želi da obraduje svoju voljenu osobu i daruje joj najbolji poklon do sad

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

14/02/2024 > 10:20

podeli vest:

Otkrivamo IDEJE za ORIGINALNE POKLONE za DAN ZALJUBLJENIH: Ovim sitnicama niko ne može da odoli!
Foto: Pixabay.com


Naučnici kažu da je sreća davanje. Poklanjajući drugima usrećujemo sebe, a tradionalno svakog 14. februara se razmenjuju pokloni među partnerima i na taj načina pokazujete koliko vam znači osoba sa kojom delite život.

Iako je istina da poklon nije merilo ljubavi, ipak svako želi da obraduje svoju voljenu osobu i daruje joj najbolji poklon do sad.  Međutim, veoma često se postavlja pitanje šta uzeti, koliko biti inovativan, drugačiji. 

Šta kupiti za Dan zaljubljenih?

Ukoliko ste i vi od onih koji sebi postavljaju ovo pitanje, za vas smo pripremili nekoliko ideja za Dan zaljubljenih, kako biste svojoj voljenoj osobi iskazali ljubav i na ovaj način.

Kako odabrati poklon za Dan zaljubljenih?

Dan zaljubljenih posvećen je svim parovima i slavljenju njihove ljubavi. Danas je ovaj praznik postao komercijalizovan i podrazumeva masovnu kupovinu poklona. Neoposredno pre Dana zaljubljenih na najrazličitijim mestima po gradu možemo videti i posebnu dekoraciju – od kafića, restorana, pa sve do izloga prodavnica. Ali, moramo priznati i da pored svega ovoga Dan zaljubljenih ima određenu čar – lepo je da postoji praznik namenjen vama i vašoj voljenoj osobi, dan kada ste samo vas dvoje važni.

Kao i svaki drugi poklon, i poklon za Dan zaljubljenih treba birati prema interesovanjima, afinitetima i željama vašeg partnera. To ne mora biti neki skupoceni poklon – emocionlana vrednost koju poklon ima važnija je od materijalne.

Kada donosite odluku šta kupiti za Dan zaljubljenih, razmislite o tome šta je vašoj voljenoj osobi potrebno, kao i šta već duže vreme želi. Da li bi više želela praktičan poklon ili onaj koji nosi posebnu emotivnu simboliku? Kada ovo odredite, možete krenuti u potragu za idealnim poklonom za vašeg partnera, odnosno partnerku.

Takođe, poklon koji ćete kupiti zavisi i od faze vaše veze – ukoliko ste na početku veze, sasvim je u redu držati se klasičnih poklona, a ukoliko ste u dugogodišnjoj vezi i vrlo dobro poznajete svog partnera, poklon može biti intimniji i personalizovaniji.

Najbolji pokloni za Dan zaljubljenih devojci ili ženi

Želite da nadmašite sebe i ovog 14. februara poklonite svojoj devojci ili ženi nešto posebno? Potrebne su vam ideje za poklon za Dan zaljubljenih?

Na pravom ste mestu, spremili smo vam ideje i savete! Opšte je poznato da je 14. februar rezervisan za parove. Tradicija Dana zaljubljenih – pokloni i večera za parove – obavezna su stavka, bilo da ste tek na početku veze, bilo da ste u dugogodišnjem braku.

Kao što je na početku veze važno pokazati svojoj lepšoj polovini da vam je stalo do nje, podjednako je važno svojoj supruzi pokazati da vrednujete vreme i godine provedene sa njom.

A u tome vam može pomoći pažljivo odabran poklon za Dan zaljubljenih!

Odabir poklona nije jednostavan zadatak, ali ukoliko se budete vodili željama i afinitetima drage osobe – ne možete pogrešiti! Mi smo izdvojili nekoliko predloga koji baš za vas mogu biti idealan poklon.

Simbolični pokloni za Dan zaljubljenih za devojku

Ukoliko ste u dilemi i ne znate šta kupiti devojci za Dan zaljubljenih, sitnice koje asociraju na vas dvoje i vašu vezu su pravi izbor. Jer, šta bolje pokazuje vašu ljubav i posvećenost od poklona u čiji ste odabir, osmišljavanje i pravljenje uložili vreme? Simbolični pokloni za Dan zaljubljenih su pravi način da dokažete voljenoj osobi da vodite računa i pamtite i cenite svaki deo vaše veze. 

Razmislite koji su glavni momenti u vašoj vezi i neka vaš poklon oslikava upravo njih. To može biti bilo šta – od odlaska u restoran u koji ste prvi put izašli na sastanak, preko odlaska na mesto na kojem ste se upoznali ili putovanja na destinaciju koju pamtite kao prekretnicu vaše ljubavi.

Kreativni pokloni za Dan zaljubljenih za devojku

Pokloni za Dan zaljubljenih mogu pokazati i vašu kreativnost. Napravite knjigu ili album uspomena – sakupite što više zajedničkih fotografija i pokušajte da se setite i najsitnijeg detalja vezanog za trenutak kada je svaka fotografija nastala. Fotografije zalepite u knjigu ili stavite u album, a zatim ispod svake fotografije, na romantičan ili duhovit način, napišite na koju uspomenu vas ona podseća.

Knjigu zatim možete dopunjavati kako godine prolaze, tako da ćete jednog dana u njoj imati ispisanu najlepšu ljubavnu priču. Poklon za Dan zaljubljenih devojci/ženi ovog tipa jedan je od onih koji se čuvaju za ceo život – za 10 ili 20 godina možete gledati ovu knjigu/album i sećati se svih onih prelepih trenutaka koje ste zajedno proživeli, a posebnu čar imaće ako je pokažete svojim unucima.

Klasični pokloni – konkretne ideje za bezvremenske poklone 

Ukoliko želite da budete praktični i odaberete sigurnu opciju sa kojom nema greške, tu su uvek klasični pokloni za Dan zaljubljenih za koje se možete odlučiti kako biste obradovali voljenu žensku osobu.

Cveće i slatkiši – uvek nepogrešiv poklon za Dan zaljubljenih

Svaka dama voli da dobije mali znak pažnje od svog partnera. Iako ovaj gest ne treba da ima određeni povod i isključivo se vezuje za praznike i važne datume, može biti lep izbor za poklon za Dan zaljubljenih.

Odaberite omiljeno cveće vaše voljene osobe, a buket upotpunite njenim omiljenim slatkišem, čokoladom ili bombonjerom. Osim buketa, vaš izbor može biti i saksijsko cveće, poput orhideje, koje će biti trajniji simbol vaše ljubavi.

Nakit kao poklon ženi za Dan zaljubljenih kom se uvek obraduje

Uvek dobar izbor poklona je pažljivo odabran komad nakita koji vaša devojka ili žena može nositi dugo godina. Obratite pažnju koji komad nakita najviše voli – ogrlice, narukvice, prstenje ili minđuše, kao i stil i boju nakita koji već poseduje kako bi mogla da ga uklopi uz ostale komade.

Komad odeće po želji vaše voljene osobe

Kao poklon za Dan zaljubljenih, vašoj voljenoj osobi možete kupiti i komad odeće koji već duže želi. Iako na prvi pogled to nije posebno romantičan poklon, njoj će dati do znanja da ste obraćali pažnju na sve što govori i pažljivo osluškivali šta je to što ona baš želi. A složićete se, to je posebno romantičan gest, zar ne?

Večera – romantično iznenađenje kao poklon za Dan zaljubljenih

Kako najveći broj parova za Dan zaljubljenih ide upravo na večeru, možete se i vi odlučiti za ovu opciju. Iznenadite devojku ili ženu i rezervišite sto u restoranu koji je dugo želela da poseti ili u restoranu koji je posebno važan za vašu ljubav.

To može biti restoran u kojem ste imali prvi sastanak, u kojem redovno slavite važne datume ili pak onaj koji vas asocira na određenu prekretnicu u vašoj vezi. Možda je baš večera uz muziku, sveće i razgovor ona doza romantike koja vam je bila potrebna.

Ukoliko želite posebno da iznenadite vašu drugu polovinu za Dan zaljubljenih, možete i sami pripremiti večeru za dvoje, te provesti ovo specijalno veče uz dobar recept, romantičnu muziku, vino i sveće. To će biti i posebno iznenađenje, pogotovo ukoliko ovo ne radite često. 

Nemojte zaboraviti ni na omiljeni slatkiš vaše drage osobe, poput suflea ili nekog drugog kolača.

Kurs ili radionica nečega što želi da nauči

Ima li lepšeg poklona za Dan zaljubljenih devojci od onog koji direktno podržava njene želje i interesovanja? Ukoliko vaša voljena žena želi da nauči novi jezik ili je izrazila želju da se oproba u nečemu kreativnom, možete je iznenaditi uplaćenim kursom aktivnosti za koju je zainteresovana. Danas je u svim većim gradovima dostupno mnogo škola specijalizovanih za časove i radionice za odrasle. Bilo da želi da nauči da šije, slika ili recimo da se oproba u izradi nakita od gline, sigurni smo da ćete pronaći odgovarajuće mesto i mentora, te da će je ovakav poklon za Dan zaljubljenih oduševiti.

Poklon za Dan zaljubljenih za njega – šta pokloniti dečku za Dan zaljubljenih?

Kada je u pitanju poklon za dečka ili muža za Dan zaljubljenih, ovo je malo zahtevniji zadatak. Čak i ako to ponekad ne žele da priznaju, i muškarci vole da dobijaju poklone, te je potrebno pažljivo ih birati.

Ovaj poklon treba da ispunjava više kriterijuma – da bude ono što je vašem dečku ili mužu potrebno, da bude korisno, ali i da mu pokaže trud, vreme i pažnju koju ste uložili u njegov odabir.

Na početku veze ove poklone je jednostavnije odabrati, međutim, kako godine prolaze, lista poklona se polako smanjuje. Zato treba biti kreativan i domišljat i pronaći najbolji poklon za Dan zaljubljenih.

Ono što je olakšavajuća okolnost jeste da što ste duže u vezi ili braku sa partnerom, imate više uspomena i važnih trenutaka, a samim tim i prilika za osmišljavanje sentimentalnog i romantičnog poklona.

Spoj lepog i praktičnog poklona za Dan zaljubljenih za muškarca

Ukoliko želite da mu poklonite praktičan i koristan poklon, to mogu biti njegov omiljeni parfem, sat ili novčanik koji će svakodnevno koristiti. Ako je vaš partner ljubitelj čitanja, možete mu pokloniti knjigu u njegovom omiljenom žanru. 

Takođe, možete podržati njegove hobije i nabaviti mu opremu koja mu je potrebna, sezonske karte za utakmice ukoliko je ljubitelj sporta ili pak neki koristan gedžet koji će mu svakodnevno služiti.

Kao što vidite, izbora je mnogo, samo je potrebno da odlučite šta je to čemu bi se vaš partner najviše obradovao.

Poklon za Dan zaljubljenih za parove

Idealan poklon za Dan zaljubljenih za dečka ili devojku, muža ili ženu, može biti i poklon koji je namenjen vama dvoma i u kojem ćete zajedno uživati. Zapravo, sasvim je prikladno da na praznik koji slavi ljubav, poklon za Dan zaljubljenih bude namenjen oboma. 

Koji poklon ćete izabrati zavisi od interesovanja i načina života vas i vašeg partnera, a opcije su brojne.

Romantično putovanje

Koji je bolji povod da organizujete romantično putovanje od dana koji slavi ljubav? Pri odabiru destinacije vodite se vašim mogućnostima, kao i željama vas i vašeg partnera.

Postoji li određeno mesto koje ste oduvek želeli da posetite, ali nekako je sve ostalo upravo na tome – na priči i maštanju? Ukoliko je to slučaj, zašto ne biste bili spontani i rezervisali smeštaj baš u tom mestu kao poklon za Dan zaljubljenih.

Ovo ne moraju biti neke egzotične ili daleke destinacije, već sa svojim partnerom možete posetiti i neko mesto u našoj državi. Jer, cilj putovanja, osim obilaska, jeste da posvetite vreme vama i vašoj ljubavi – a to možete učiniti bilo gde, zar ne?

 Odlazak u vinariju za Svetog Trifuna

Bilo da 14. februara proslavljate Dan zaljubljenih, Svetog Valentina ili Svetog Trifuna, jedno je sigurno: ovo je dan koji slavi ljubav, sreću i skorašnji početak proleća. A kako je Sveti Trifun zaštitnik vina i vinograda, ima li lepšeg načina da proslavite od odlaska u vinariju s voljenom osobom?

Vaša alternativa za putovanje može biti jednodnevni odlazak u obližnju vinariju na ručak ili večeru. Osim što ćete steći novo iskustvo, zajedno sa voljenom osobom možete uživati u divnom pogledu na vinograde, zalazak sunca i sve to isprobavajući najrazličitija ukusna vina.

Zajedničko opuštanje

Ukoliko je oboma potrebno opuštanje i relaksacija, idealan poklon za Dan zaljubljenih može biti i odlazak u SPA centar. Odlučite se za masažu za parove i uživajte u ovom opuštanju sa vašom drugom polovinom.

Aktivnost koju oboje volite

Takođe, svog partnera ili partnerku možete iznenaditi organizovanjem različitih zajedničkih aktivnosti. Vaš poklon mogu biti ulaznice za koncert vašeg omiljenog pevača ili pevačice, karte za bioskop u kojem se pušta film koji ste planirali da gledate ili karte za pozorišnu predstavu koju zbog mnogobrojnih obaveza i nedovoljno slobodnog vremena mesecima odlažete.

Ukoliko ste i vi i vaš partnet avanturisti, zašto ne biste organizovali neku aktivnost koju ćete zajedno iskusiti? Odlazak na kuglanje ili klizanje može biti idealan način da ovaj poseban dan ljubavi provedete uživajući u zabavnim aktivnostima.

Uređenje prostora – obradujte partnera za Dan zaljubljenih novitetima u domu

Ako živite zajedno, za Dan zaljubljenih možete razmisliti o malim promenama u domu koje će unaprediti kvalitet zajedničkog stanovanja i obradovati vašeg partnera.

Na primer, ako vaš partner često radi od kuće, osmislite način da mu unapredite kreativni lični radni kutak. Kupovinom udobne radne stolice ili praktične nove lampe možete mu priuštiti lepo iznenađenje za Dan zaljubljenih. Takođe, osvežavanje izgleda spavaće sobe novim zavesama ili posteljinom može biti izuzetno efektan način da prostor učinite prijatnijim i romantičnijim. Uređenje doma i ovakve promene, iako male, mogu značajno doprineti atmosferi i funkcionalnosti prostora u kom parovi provode najveći deo zajedničkog vremena.

Nadamo se da su vam naši saveti i ideje za poklon za Dan zaljubljenih pomogli i da sada puni samopouzdanja možete da se uputite u kupovinu. Srećno!

Ostavite komentar