Lifestyle > Ljubav

Mnogo bitnije od LEPOTE: Psiholog tvrdi da je OVA OSOBINA ŽENA ključna za dobar odnos u braku

Muškarcima je dopadljiva žena koja nije fokusirana na svoje nedostatke

Autor: K1info/glossy

08/10/2023 > 15:35

podeli vest:

Mnogo bitnije od LEPOTE: Psiholog tvrdi da je OVA OSOBINA ŽENA ključna za dobar odnos u braku
Foto: Unsplash.com


Ruski psiholog Mihail Labkovski širom sveta je prepoznatljiv po svojim, nekada i surovim, tvrdnjama. Tokom svoje karijere duge trideset godina zagovarao je teoriju da u životu treba uvek raditi ono što volimo i želimo, a u svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje temelj svega u životu, kao i ljudskog postojanja.

Labkovski smatra da od njega zavise mnoge stvari, kao što su sreća u ljubavi, uspeh na poslu i kvalitet života, uopšteno. Takođe, napominje da je zabluda da uspešni ljudi samo imaju bogato samopouzdanje, već je situacija obrnuta!

Ako imate samopoštovanja i prihvatate sebe, to je put do uspeha!

- Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne lepote, obrazovanja i talenata, ali čovek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti srećniji i jači pametniji, lepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobeđuje sve!

Foto: Freepik.com

 

- Drage supruge i žene, često pitate zašto je samopouzdanje važnije od lepote i kako utiče na odnose sa suprotnim polom. Kažem vam, samopouzdana žena se jako voli. Muškarcima je dopadljiva jer nije fokusirana na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija sa njom je lagana. Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samouveren govor - možete, naravno, pokušati da imitirate ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti pre ili kasnije - objasnio je do detalja čuveni psiholog.

- Ako ste zaista sigurni u sebe, zaista možete da impresionirate druge samo zbog toga kako se ponašate. Drugo, ako ste zaista sigurni u sebe, prisustvo ili odsustvo muškarca u blizini ni na koji način ne utiče na vaš život. Ako ste sami, u redu je - život ne staje. Često se sumnja u sebe kod žena izražava u činjenici da silno žele da budu sa nekim. Treće, samouverena žena privlači iste samouverene i snažne muškarce. Muškarci sa niskim samopoštovanjem, neigurnostima i kompleksima joj nisu zanimljivi.

- Volite sebe, na kraju krajeva. Vežbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim - istakao je Labkovski.

Ostavite komentar