Lifestyle > Ljubav

Često SANJATE bivšeg PARTNERA? Postoji nekoliko RAZLOGA za to

Dobro razmislite zašto vam se u snu pojavljuje bivša ljubav, a onda hrabro zakoračite u novi dan

Autor: K1 info/ mogujatosama.rs

06/09/2023 > 07:00

podeli vest:

Često SANJATE bivšeg PARTNERA? Postoji nekoliko RAZLOGA za to
Foto: Freepik.com


Snovi su ljudima oduvek bili misterija koju pokušavaju da protumače. U suštini, oni nam pružaju  uvid u našu podsvest i nerešene probleme. Dakle, uglavnom sanjamo ono što nas tišti.  

Ako često sanjate svoju bivšu ljubav, može biti izazovno razumeti šta to znači i kako se nositi s tim osećanjima. Moguće je da ste duboko u sebi zakopali emocije koje vas blokiraju, koče pozitivnu energiju i iscrpljuju vas tako da ih "izbacujete" kroz snove.

Odnos koji nije razrešen

Sanjanje bivše ljubavi može biti posledica nostalgije i još uvek postojećih emocija. Ako ste imali duboku vezu s bivšom ljubavi, postoji mogućnost da se neke emocije nisu potpuno ugasile. Sanjanje bivšeg može da bude način vaše podsvesti da se suoči s tim nedovršenim "poslom".

Najčešće je reč o prećutanim emocijama, rečima koje niste rekli bivšem partneru a koje su ostale u vama. Ukoliko prepoznajte sebe u opisanoj situaciji možete zapisati sve ono što ste oduvek želeli da kažete partneru ili zatvoriti oči, zamisliti da je ispred vas i izgovoriti sve na glas. Imajte na umu da možete osetiti intenzivne emocije, što je dobro, ne treba ih više zadržavati u sebi.

Želja za zatvaranjem poglavlja

Ponekad sanjanje bivše ljubavi može biti znak da duboko u sebi želite da zatvorite to poglavlje svog života. Može biti da ste prošli kroz raskid ili da se odnos raspao na neki drugi način, ali vaša podsvest vam poručuje da je vreme da krenete dalje. Ovi snovi mogu da budu podstrek da nastavite dalje i upoznate nove ljude.

Strah

Možda postoji strah od samoće ili nepoznatog i podsvest vam šalje poruku da je lakše vratiti se starom poznatom nego suočiti se s novim izazovima. Važno je prepoznati da ovi snovi ne moraju nužno odražavati stvarnu želju da se vratite bivšoj ljubavi, već su više izraz straha i nesigurnosti.

Zapravo vaš ego želi da bude u poznatom okruženju. Koliko god ono bilo loše njemu je konforno jer se navikao i zato vas kroz snove vraća na bivšeg partnera. Osvestite ovu činjenicu i svesno krenite dalje, probijajući svoju zonu konfora.

Trauma

Ponekad raskid bude traumatičan ali i sam odnos tako da posle njega probudimo loše emocije. Snovi postaju filter za loše životne izbore i generalno emocije sa kojima ne možemo da se suočimo na javi, tako da ih se oslađamo u vidu loših snova. Jedan od načina na koji možete da kanališete emocije i imate mirniji san jeste fizička aktivnost u toku dana.

Ostavite komentar