Lifestyle > Ljubav

SINGL I SREĆNI: U redu je biti sam

Nisu sve singl devojke u stalnoj potrazi za Gospodinom Pravim ili princom na belom konju

Autor: K1 info/ zenasamja.me

09/05/2023 > 14:59

podeli vest:

SINGL I SREĆNI: U redu je biti sam
Foto: Shutterstock


Možda nekome zvuči čudno ili neverovatno, ali postoje devojke koje su zadovoljne "singl ljubavnim statusom" i uživaju u tome da udovoljavaju samo sebi.

One se ne odriču muškaraca i ljubavi, ali svesne su da ne treba da pauziraju život dok se ne pojavi Pravi.

Možda i vama treba podsetnik zašto je ponekada lepo biti slobodna kao ptica na grani. I zato, evo spiska dobrih strana singl statusa.

Flertujete bez osećaja krivice

Možete da odgovorite na flert onog šarmantnog tipa koji vam krade poglede, bez da osjećate grižu savesti. Singl status vam daje daje pravo na neograničenu dozu zabave i neobavezan flert.

Vi i samo vi odlučujete o dekolteu i dužini suknje

Nema rasprava oko vašeg seksi izgleda, ali zato sigurno ima mnogo komplimenata od tajnih, starih ili novih obožavalaca. Kada niste u vezi, imate potpunu slobodu da budete seksi i zavodljivi, bez da se ikom pravdate i da se bojite da će to nekoga pogoditi.

Bolje da ste sami nego u lošoj vezi

Budite sigurni da je bolje da ste sami, nego da ste sa pogrešnom osobom. Problematična veza samo bi brisala osmeh sa vašeg lica i doprinela da se osećate usamljeniji nego kada ste sami.

Možete da preskočite depilaciju, a da se i dalje osećate odlično

Tokom hladnih jesenjih i zimskih dana možete da se oslobodite čestog brijanja i depilacije, a da vas  nečije ruke kasnije ne nateraju da požalite zbog toga.

Foto: Freepik.com

 
Ne paničite zbog svakog kašnjenja mesečnog ciklusa

Kasni vam menstruacija? Pa šta? Ne morate odmah uspaničeni da trčite do apoteke da biste kupili test za trudnoću.

Ne morate da glumite orgazam, zarad tuđeg samopuzdanja

Nije tajna da mnoge žene glume orgazam samo da bi usrećile partnera. Kada ste singl, jedina sreća na koju treba da mislite je vaša lična.

Možete da budete neraspoloženi i tihi

Vaše je pravo da budete neraspoloženi i tihi. Dobra stana singl statusa je što vas niko neće lažno optužiti da ste u PMS-u ili vam zvocati da ste "mračni". Ako vam se ne priča, jednostavno možete da ćutite, bez ikakvih bespotrebnih objašnjenja. Tišina je ponekad sjajna, zar ne?

Nema kolutanja očima dok razgovarate sa prijateljicom

Čuli ste nov i sočan trač? Možete slobodno da ga podelite sa prijateljicom, bez da očekujete negativnu reakciju sa desne strane, cinične komentare ili da kako koluta očima.

Foto: Freepik.com

 
Izlazak sa muškim društvom? Slobodno

Nemate kome da se pravdate. Možete kad god želite da izađete sa muškim delom vašeg društva, a da ne postanete meta optužujućih pogleda i neumesnih komentara. Slobodno istražujte muški um preko kafe-drugara. Na kraju krajeva, to će da vam pomogne da napravite najbolji izbor partnera kada se odlučite da se rastanete od svog singl statusa.

Možete da izađete, da se zabavljate, bez da stalno gledate na sat

Želite da se zabavljate sa veselim društvom do 5:00 ujutro? Slobodno. Kad ste singl nema pitanja tipa “Gde si bila?”, “S kim si bila?” ili “Kad si došla kući?” Imate potpunu slobodu da sebično mislite samo na sebe i na to kako da povećate broj osmeha na licu.

Vi ste osoba koja može da vas učini najsrećnijom

Čekanje nekog drugog da vam život učini zabavnijim i da vas razveseli je ključ za tugu i razočarenje. Kada volite sebe i uživate u onome što jeste, budite sigurni da ste na pravom putu ka sreći.

Nema ljubomornih ispada

Nećemo da se lažemo i da kažemo da povremena, umerena ljubomora nikome ne prija. Međutim, ljubomora zna ozbiljno da naruši odnose i ubije raspoloženje. Kada ste singl, ne morate da pazite na sve što radite, plašeći se da ne probudite nečiju ljubomoru.

Foto: Freepik.com

 
Nema ko da vas zadrži kod kuće, kada hoćete u provod

Ne morate vikend da provodite u kućnoj atmosferi, gledajući najnoviji filmski hit, kada već gorite od želje da budete sa društvom na zabavi, i to samo zato što neko pored vas, nije raspoložen za druženje.

Možete da slavite Sv. Trifuna, a da javno bojkotujete Dan zaljubljenih

Mnogi ljudi kažu da mrze Dan zaljubljenih, ali ne mogu sebi da dozvole da voljeni/voljena ostanu bez poklona. Kada ste singl, oslobođeni ste pritiska da pronađete najlepše crveno srce, pa možete da se fokusirate na pronalaženje najboljeg crvenog vina.

Niste prinuđeni da pravite kompromise

Ne morate da slavite Novu godinu sa tuđim društvom samo zato što ste prethodnu slavili sa svojim. Ne morate da propustite ludo žensko veče, zato što je obavezno da se pojavite na rođendanu nečijeg dobrog druga. Kada ste sami, prinuđeni ste da pravite kompromis samo sa sobom.

Oslobođeni ste straha od neverstva i slomljenog srca

Ne trošite nijedan sekund svog života pitajući se da li će neko da padne u iskušenje i da proba “zabranjeno voće”.

Lakše ćete preživjeti ta tri kilograma viška

Nema nikog da vas gleda u donjem vešu, pa tri, četiri, pet novih kilograma vam neće toliko opteretiti misli. Pored toga, imaćete više slobodnog vremena da ih skinete.

Ne morate da menjate tuđe loše navike

Imate mogućnost da svu svoju energiju usmerite samo na sebe, na svoju ličnu promenu i na to da postanete još bolja osoba.

Slobodni ste da raširite krila i uživate u spontanosti

Kada ste u vezi, spontanost dobija novo značenje. Kada ste singl, spontanost doživljavate u pravom smislu te reči.

Biti srećan sa statusom samca znači da ste jaka, samostalna ličnost. To što ste srećni i kada niste u vezi, pokazuje da znate da uživate u sopstvenom životu i da vaša sreća ne zavisi od drugog.

 

Ostavite komentar