Lifestyle > Ljubav

Zašto ŽENE sve više GUBE ŽELJU za intimnim odnosima? RAZLOG će mnoge da iznenadi

Muškarci, pažljivo pročitajte tekst i dobro razmislite ko će sledeći put da pere sudove

Izvor: K1info/Klix.ba

20/04/2023 > 21:41

podeli vest:

Zašto ŽENE sve više GUBE ŽELJU za intimnim odnosima? RAZLOG će mnoge da iznenadi
Foto: Freepik.com


Udate žene i one koje su dugogodišnjim vezama vremenom imaju sve manju želju za intimnim odnosima. Zbog čega je to tako?

Istraživanje koje je objavljeno u Archives of Sexual Behavior pokazalao je da žene gube želju za vođenjem ljubavi s muškarcima koji odbijaju da obavljaju kućne poslove.

Psiholozi Emili A. Haris, Aki Gormezano i Sari van Anders intervjuisali su više od hiljadu žena koje žive sa partnerima i imaju decu. Postavljali su im pitanje o nedostatku seksualne želje i podeli kućnih poslova.

Utvrdili su da žene koje obavljaju veći deo kućnih poslova imaju znatno manju želju za seksom u odnosu na žene čiji su muškarci bili više aktivni kada je reč o spremanju doma.

Naglasili su da žene koje više pospremaju svoj odnos sa partnerom počinju da smatraju nepravednim i upravo zbog toga odbijaju seksualne odnose. Dame koje su u neuravnoteženim partnerskim odnosima često su ogorčene zbog ovakve situacije.

Drugo, žene počinju da osećaju da njihovi muškarci u potpunosti zavise od njih, tačnije, da račnaju da će one umesto njih obavljati osnovne životne zadatke, što takođe dovodi do smanjenja libida.

 

Ostavite komentar