Lifestyle > Hi-Tech

Punjač za NOVI iPhone mnogi već IMAJU kod kuće, iako su koristili ANDROID

Korisnici iPhonea moraće da ga kupe ako nikad nisu koristili nikakve druge uređaje osim Apple-ovih

Izvor: K1info

12/09/2023 > 17:06

podeli vest:

Punjač za NOVI iPhone mnogi već IMAJU kod kuće, iako su koristili ANDROID
Foto: Pixabay.com


Večeras će Apple predstaviti novi iPhone. Dok svet iščekuje kako će da izgleda nova generacija uređaja, zna se da će svi koji ga kupe morati da prestanu da koriste punjač koji su do sada koristili za iPhone.

Očekuje se da će ogromna tehnološka kompanija predstaviti dva modela iPhone 15 Pro – jedan iPhone 15 Pro standardne veličine od 6.1 inča i veći model iPhone 15 Pro Max od 6.7 inča. Uz dva Pro modela, tu su i standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus, kao i Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra druge generacije - plus Apple AirPods Pro druge generacije.

Novi punjač

Na internetu se danima nagađa o kvalitetu kamere i trajanju baterije novog telefona, ali jedina stvar koja se gotovo sigurno može potvrditi o najnovijim iPhone-ima je da će biti kompatibilni s USB-C kabelom za punjenje.

Apple mijenja punjače zbog zakona u EU da svi prijenosni uređaji da budu biti kompatibilni s univerzalnim punjačem do decembra 2024. godine. Zakon je usmeren na borbu protiv e-otpada donošenjem zajedničkog standarda za punjače.

Punjač s USB-C kabelom kod kuće već imaju korisnici nekih drugih uređaja, poput Huaweija i Samsunga. Korisnici iPhonea moraće da ga kupe ako nikad nisu koristili nikakve druge uređaje osim Apple-ovih.

Ostavite komentar