Lifestyle > Hi-Tech

Slučajno ste OBRISALI FOTKE s računara ili telefona? NIŠTA STRAŠNO - evo kako da ih VRATITE

Prateći ova jednostavna uputstva, možete povratiti obrisane fotografije i sačuvati dragocene uspomene

Izvor: K1info/telegraf.rs

11/04/2023 > 18:42

podeli vest:

Slučajno ste OBRISALI FOTKE s računara ili telefona? NIŠTA STRAŠNO - evo kako da ih VRATITE
Foto: Pixabay.com


Sigurno se svima desilo da slučajno izbrišu fotografije sa računara ili telefona, a baš su one bile potrebne. Ili su u pitanju drage uspomene, fotke prirasle za srce. Osećaj besa, nemoći tada pogodi svakoga ko se našao u toj situaciji.

Slučajno brisanje važnih fotografija je frustrirajuće iskustvo. Međutim, postoje neke stvari koje možete uraditi kako biste ih vratili.

Evo kako vratiti slučajno obrisane fotografije:

Rezervna kopija

Ako ste omogućili pravljenje rezervnih kopija u oblaku, možda ćete moći da vratite izbrisane fotografije odatle. Proverite svoje usluge skladištenja u oblaku kao što su Google fotografije, iCloud ili Dropbox i vidite da li su vaše izbrisane fotografije dostupne tamo.

Folder sa nedavno obrisanim fotografijama

Većina pametnih telefona ima folder u kojem se neko vreme čuvaju nedavno obrisane fotografije pre nego što budu trajno obrisane. Ovaj folder možete naći ako uđete u galeriju, pa uglavnom u donjem desnom uglu otvorite drugi meni i tamo ćete videti folder Trash. Tu će biti fotografije, klikom na Restore dugme ćete ih vratiti u galeriju.

Foto: Pixabay.com

 

Ako ipak ne možete da pronađete svoje izbrisane fotografije u rezervnoj kopiji u oblaku ili u Trash folderu, možete da koristite softver za vraćanje fotografija.

Postoji nekoliko besplatnih, ali i plaćenih softverskih opcija nezavisnih proizvođača dostupnih za Windows, Mac i mobilne uređaje. U tom slučaju, potrebno je da povežete svoj uređaj sa računarom.

Ako koristite mobilni uređaj, povežite ga sa računarom pomoću USB kabla. Otvorite softver za vraćanje fotografija na računaru i pratite uputstva da biste proverili koje izbrisane fotografije na svom uređaju možete da vratite.

Ovakav softver uglavnom prikazuje listu obrisanih fotografija koje možete da vratite, pregledajte ih, izaberite koje želite i kliknite na dugme Restore. Softver će uraditi ostalo.

Prateći ova jednostavna uputstva, možete povratiti obrisane fotografije i sačuvati dragocene uspomene. Ne zaboravite da redovno pravite rezervne kopije svojih fotografija da ih u budućnosti ne biste izgubili.

Uverite se da imate više kopija važnih datoteka i razmislite o korišćenju skladištenja u oblaku ili eksterne memorije.

 

Ostavite komentar