Lifestyle > Hi-Tech

Da biste brže stigli do AERODROMA, umesto kolima - idite AVIONOM! Čikago uskoro dobija AVIO TAXI

Od centra do aerodroma biće potrebno svega 10 minuta

Izvor: K1info/Tanjug

27/03/2023 > 19:31

podeli vest:

Da biste brže stigli do AERODROMA, umesto kolima - idite AVIONOM! Čikago uskoro dobija AVIO TAXI
Foto: Pixabay.com

Putnici koji sleću ili putuju sa međunarodnog aerodroma O'Hare u Čikagu uskoro će moći da koriste usluge avio taksija kako bi stigli do centra grada, ili iz centra do aerodroma, najavila je jedna od vodećih američkih avio kompanija Junajted erlajns.

Putnici će uskoro avionom iz centra grada moći da dođu na let i na taj način razdaljinu od centra grada do aerodroma, koji je jedan od najpromentijih u SAD, prelaziće za 10 minuta, a slično putovanje automobilom u špicu može trajati više od sat vremena.

U tu svrhu koristiće se električni avioni za vertikalno poletanje i sletanje koje proizvodi Archer kao deo mreže gradske vazdušne mobilnosti Junajted erlajnsa, prenose američki mediji.

Junajted erlajns i Archer aviejšn najavili su planove za pokretanje avio taksi rute koja će povezivati O’Hare u Čikagu i Vertiport za 2025. godinu.

O'Her je 19 godina za redom proglašen za najbolji aerodrom u Severnoj Americi, a Er Srbija će od 17. maja početi redovno da leti od Beograda do Čikaga, nakon više od tri decenije pauze.

Sa skoro 2,8 miliona stanovnika, Čikago je treći najveći grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. 

Čikaški međunarodni aerodrom O'Hare jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a pred pandemiju njegove usluge koristilo je visse 90 miliona putnika, kojima je na raspolaganju bilo 236 destinacija.

 


 

Ostavite komentar