Lifestyle > Gurmanlook

Torta, PA JOŠ I ZDRAVA – limun čizkejk sa ovsenim pahuljicama

Evo jednog jednostavnog recepta za ukusnu, laganu i zdravu prazničnu tortu

Izvor: K1info

23/11/2022 > 10:31

podeli vest:

Torta, PA JOŠ I ZDRAVA – limun čizkejk sa ovsenim pahuljicama
Foto: Freepik.com


U vreme slava (a tek nam predstoje božični i novogodišnji praznici) teško je odoleti bogatim prazničnim trpezama. Naročito tortama i domaćim kolačima.

Reform torta, doboš torta, bajadere, baklave i ostale đakonije sastavni su deo srpskih svečanih obeda. Teško je uzdržati se, a stomak "vrišti" koliko je pun.

Nastavak znate – soba bikarbona, lekovi za želudac, čaj za probavu... Ove godine recite NE. Makar u vašoj kući.

U ime toga donosimo vam recept za jednostavnu i ukusnu prazničnu poslasticu - limun čiz kejk sa ovsenim pahuljicama

Sastojci za koru: 200 g ovsenih pahuljica, 50 g oraha, 2 supene kašike kokosa, 3 – 4 supene kašike meda, 2 supene kašike (30 g) maslaca

Sastojci za fil: 750 g sitnog sira, 250 ml slatke pavlake, kora limuna i dva isceđena limuna, esencija ruma, zaslađivač po želji: med ili javorov sirup

Priprema: U posudi izmešati suve sastojke (ovsene pahuljice, druge orašaste plodove po izboru i kokosovo brašno). U smesu dodati rastopljeni maslac. Smesu rasporediti u kalup za pečenje i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta na temperaturi od 160 stepeni. Posle toga ostaviti koru da se ohladi i staviti u frižider na 20 minuta.

Za to vreme pripremiti krem: Preko sitnog sira narednati koru limuna, kao i dva isceđena limuna, dodati esenciju ruma i 3-4 supene kašike meda. U drugoj posudi posudi umutiti slatku pavlaku i kašiku po kašiku dodavati u sir.

Kada se sastojci sjedinje, krem je gotov i možete ga premazati preko kore i ukrasiti voćem.

 

Ostavite komentar