Lifestyle > Gurmanlook

Torta koja se PRVA POJEDE - čokoladna bomba, PRAVA EKSPLOZIJA ukusa

Pravi recept za sve koji ne mogu da odole dobroj čokoladnoj torti

Izvor: K1info

04/11/2022 > 14:34

podeli vest:

Torta koja se PRVA POJEDE - čokoladna bomba, PRAVA EKSPLOZIJA ukusa
Foto: Pixabay.com


Torte svi vole, a čokoladne još više. Probajte i vi da napravite ovu čokoladnu bombu, njen ukus će vas sigurno oduševiti.

Sastojci

Kore: 10 jaja, 10 kašika šećera, 4 kašike kakaoa, 6 kašika mekog brašna, 200 ml ulja

Krem: 1 l mleka, 120 g pudinga sa ukusom čokolade, 5 kašika šećera,150 grama tamne čokolade, 250 g putera, 300-400 grama nutele ili sličnog nugat namaza.

 

Priprema: Uključiti rernu da se zagrije na 180 stepeni. Ulupati penasto 5 belanaca pa dodavati 5 kašike šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst “sneg”. Zatim dodavati žumanca i 100 ml ulja uz mućenje. Na kraju dodati kakao i brašno pa sve jediniti žicom ili varjačom.

Obložiti pleh prečnika 26 cm pa istresti masu za koru i peći 20 minuta, zavisno od jačine rerne. Ponoviti postupak još jednom. Ohlađene kore preseći vodoravno, da se dobiju četiri.

Prašak za puding pomešati sa malo hladnog mlijeka pa razmutiti. Ostatak mleka sipati u dublju šerpu, dodati šećer i staviti na srednju vatru pazeći da ne zagori. Sačekati da prokuva pa zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Pudingu odmah dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi i sedini pa prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti omekšali puter i dodati ga ohlađenom pudingu koji smo prethodno “razbili” malo mikserom pa sve umutiti zajedno. Na kraju dodati evrokrem i sve sediniti. Na tacnu staviti koru pa četvrtinu fila, drugu koru, fil, treću koru, fil pa poklopiti četvrtom korom.

U ostatak fila (može, ali i ne mora) dodati 40 grama šlag kreme od čokolade i sve izmutiti da bi se dobio vazdušasti fil za dekoraciju torte. Tortu premazati odozgo i okolo ostatkom fila i završiti dekoraciju po želji.

 

 

 

Ostavite komentar