Lifestyle > Gurmanlook

Kupila sam JEDNO PILE i od njega napravila 17 OBROKA i 6 UŽINA: Otkrivamo TAJNU jedne mame

Osim što je veoma jednostavno i pristupačno, ovi obroci izgledaju preukusno za sve članove porodice

Izvor: K1info

15/11/2023 > 07:45

podeli vest:

Kupila sam JEDNO PILE i od njega napravila 17 OBROKA i 6 UŽINA: Otkrivamo TAJNU jedne mame
Foto: Tanjug/Milk Street


Na Fejsbuk grupi "Feed Yourself for £1 a day" jedna mama je objavila vrlo zanimljivu objavu. Naime, ona je pokazala na koji način je uspela da od samo jednog pileta napravi 17 glavnih obroka i 6 užina. Dodala je malo povrća, pite ili variva. Pogledajte njenu tajnu kako da praktično iskoristite piletinu.

- Želim da podelim s vama šta sam sve pripremila od samo jednog pileta koje sam kupila u supermarketu. Prvo smo jeli pečenu piletinu s krompirom, šargarepom, tikvicama, karfiolom, prazilukom, kupusom i umakom. Od toga su ispale tri porcije. Zatim smo pojeli ostatke toga uz pire - dva obroka. Odlučila sam da napravim pitu od piletine i povrća, a ispale su mi četiri porcije - kaže ona. 

Kako su za jedan ručak jeli sendviče od piletine, ostale su joj kosti od kojih je napravila bujon. Od bujona je pripremila supu od tikve i varivo od piletine i pasulja, prenosi The Sun.

Verovali ili ne, ali mesa je i nakon toga još ostalo, pa je pripremila i osam komada uštipaka, koje je zamrzla kako bi imala za jedan brzinski obrok. 

- Kako ljudi uspevaju da naprave toliko stvari od jednog pileta? Ja imam sreće ako jedno pile bude dovoljno za naš obrok, a četvoro nas je - prokomentarisala je jedna žena.

Ostavite komentar