Lifestyle > Gurmanlook

Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Pica-kiflice su zakon - LAKO SE PRAVE, JOŠ LAKŠE SMAŽU

Kad jednom probate, poželećete još, i još, i još...

Izvor: K1info

24/09/2023 > 08:12

podeli vest:

Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Pica-kiflice su zakon - LAKO SE PRAVE, JOŠ LAKŠE SMAŽU
Foto: Shutterstock


Kiflice su uglavnom "plan B" kada je reč o brzom doručku ili grickalicama. Ipak, ovaj recept za pica-kiflice će vrlo brzo postati "plan A" u vašoj kuhinji.

Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasucite rukave i uživajte u pripremi.

Sastojci:
250 ml. mleka
1 k. kašičica brasna
1 k. kašilčica šećera
1 kockica svežeg kvasca
1 jaje
1 k. kašičica soli
150 ml. ulja
500 gr brašna tip 400 meko

Fil:
100 gr. kećapa za picu
150 gr. šumke
150 gr. kačkavalja
1 k. k. origana

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe.

Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.

U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 gr brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu.

Testo podelite na dva dela.

Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića.

Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.

Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta.

Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene.

Prijatno!

Ostavite komentar