Lifestyle > Gurmanlook

Kremasta i ukusna TORTA s PLAZMOM i čokoladnim BANANICAMA

Ako ste se umorili od pravljenja komplikovanih i zahtevnih poslastica za novogodišnje praznike, ova torta je ko stvorena za vas

Izvor: K1info

05/01/2023 > 10:22

podeli vest:

Kremasta i ukusna TORTA s PLAZMOM i čokoladnim BANANICAMA
Foto: Pixabay.com


Svi volimo da nam praznična trpeza bude bogata, a posebno mesto zauzimaju poslalstice. Samo, domaće torte i kolači zahtevaju puno truda i vremena. O pranju sudova da i ne govorimo.

Donosimo vam recept za jednu kremastu, ukusnu i za pravljenje jednostavnu tortu koja se ne peče. Pošto su glavni sastojci plazma i čokoladne bananice malo je onih kojima se neće dopasti, a deca će da je obožavaju.

Sastojci: 225g plazma keksa (jedno pakovanje od 150g i jedno od 75g), 8 čokoladnih bananica, kesica šlag krema od vanile, čaša kisele pavlake, šlag

Priprema: Izmrvite plazmu na sitne komadiće (nemojte da je meljete) i dodajte sitno iseckane čokoladne bananice. Po uputstvu sa kesice mutite šlag krem oko 3 minuta, a zatim dodajte kiselu pavlaku pa nastavite sa mućenjem (mala brzina) još oko 2 minuta.

U plazmu i bananice dodajte umućeni škag krem i pavlaku. Promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Dobijenu smesu sipajte u kalup za torte (najbolje u onaj kome se skida obod) i stavite u frižider. Napravite šlag (može iz kesice, a možete da koristite i slatku pavlaku) i takođe ga stavite u frižider. Naša preporuka je da se torta pravi dan pre služenja kako bi plazma omekšala.   

Pre služenja, sklonite obod kalupa, tortu premažite šlagom i po želji pospite krupno rendanom mlečnom čokoladom ili iseckanim bananicama.

 

Ostavite komentar