Kultura > Muzika

Deca iz vode - EKV TRIBUTE BEND na novembarskoj TURNEJI PO SRBIJI

Posle pauze od tri godine udruženje Deca iz vode ponovo organizuje tradicionalne novembarske koncerte po većim gradovima Srbije

Izvor: K1info

06/11/2022 > 08:25

podeli vest:

Deca iz vode - EKV TRIBUTE BEND na novembarskoj TURNEJI PO SRBIJI
Foto: Deca iz vode promo


Turneja se organizuje u cilju podsećanja na lik i delo Milana Mladenovića - rok muzičara, pesnika i umetnika čije je stvaralaštvo ostavilo neizbrisiv trag u rok muzici ex-yu prostora u različitim grupama i projektima, a najviše kroz grupu Ekatarina Velika.

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015.godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi Milana Mladenovića kao vokal i gitara je Aleksa Vučković, a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić, a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi i najbolje pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična.

Bend beleži brojne posećene koncerte širom Srbije i ex-YU od kojih je dobar deo bio rasprodat. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet najboljeg i najvernijeg originalu koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu. Među njima su: Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-90), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).

Foto: Deca iz vode promo

 

Grupa deluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika u nekoliko gradova na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane nekoliko web i video dizajnera.

Turneja Srbija 2022:

4.11. Carpe Diem Niš

5.11. Zappa Baza Beograd

12.11. Gerila Novi Sad

18.11. Gradski Kulturni Centar Užice

19.11. Dom Omladine Kragujevac

26.11. Zona 9 Čačak

03.12. Apolo Pančevo

 

 

 

Ostavite komentar