Kultura > Muzika

"Karmina Burana" premijerno izvedena u Narodnom pozorištu, publika ovacijama nagradila umetnike

Čuveno delo Karla Orfa "Karmina Burana" izvedeno je u sredu uveče na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru Belefa

Autor: K1/Tanjug

30/06/2022 > 11:56

podeli vest:

"Karmina Burana" premijerno izvedena u Narodnom pozorištu, publika ovacijama nagradila umetnike
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/bs

Pod dirigentskom palicom Dragane Radaković, Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, Hor Radio-televizije Srbije i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, kao i solisti sopran Snežana Savičić Sekulić, tenor Stevan Karanac i bariton Dragutin Matić, ispraćeni su višeminutnim ovacijama u ispunjenom Narodnom pozorištu.

Koncertmajstor je bila Edit Makedonska, asistent dirigenta Ðorđe Stanković, Hor RTS-a pripremio je dirigent Jakov Milutinović, a Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd dirigentkinja Nevena Ivanović.

 

Orfova (1895-1982) kantata nadahnuta zbirkom srednjevekovnih stihova iz Bavarske do sada je bila samo jednom postavljena u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premijera je bila na Velikoj sceni 11. oktobra 1973. godine.

Belef je počeo 23. juna i do 9. jula pod sloganom "Želim magiju" biće izvedene 34 predstave i raznoliki muzički program, pretežno u Botaničkoj bašti "Jevremovac", ali i u Narodnom pozorištu, na Trgu Republike i drugde.

Ostavite komentar