Beer FEst

Muzika i pivo JAČI OD NEVREMENA Treće večeri BEER FESTA ludovalo se uz Osvajače, Psihomodo, Blažu…

Muzička manifestacija Beer fest u 19. izdanju nastavljena je sinoć na Ušću u Beogradu, uprkos lošim vremenskim uslovima

Autor: Tanjug

21/08/2022 > 11:20

podeli vest:

Muzika i pivo JAČI OD NEVREMENA Treće večeri BEER FESTA ludovalo se uz Osvajače, Psihomodo, Blažu…
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Beer fes nastavljen je sinoć na Ušću u Beogradu, uprkos lošim vremenskim uslovima i raznim najavama u medijima da će svi programi biti odloženi za neke druge dane sledeće sedmice.

Glavnu binu otvorio je domaći pop rok sastav Osvajači, a nakon njega je usledilo gostovanje hrvatske pank rok grupe Psihomodo Pop.

Nastupili su i Love Hunters, Zbogom Brus Li, Prljavi inspector Blaža i Kljunovi i Senidah.

Kako su saopštili organizatori iz kompanije SkyMusic, tokom prve dve noći Beer festa, kada su nastupali inostrani izvođači - gitarista Tomi Emanuel i britanski elektro sastav "Kosheen", kroz kapije festivala prošlo je preko 150.000 ljudi.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Publika je sinoć prema preporukama direkcije festivala, došla prilično spremna i opremljena, uz odgovarajuću obuću i odeću za moguću kišu, koja je delimično padala i druge noći tokom nekih koncerata.

Osvajači su tek zagrejali publiku ispred Glavne bine Beer festa kao srpska hard rok i hevi metal grupa, osnovana u Kragujevcu 1990. godine.

Sada grupu Osvajači čine: Zvonko Pantović Čipi (vokal), Bane Jelić (gitara), Nebojša Jakovljević (klavijature), Nenad Branković (bubnjevi), Dejan Pejović (bas-gitara), Dušan Simović (gitara).

Psihomodo pop je hrvatska pank i rok grupa, formirana 1983. godine u Zagrebu, ranije veoma česti gosti prestonice i Srbije, i večeras su ispunili očekivanja mnogobrojne publike.

Frontmen grupe je pevač Davor Gobac, koji je animirao publiku svojim specifičnim pomalo teatralnim govorom i veoma oslobođenim rečnikom na šta su fanovi navikli.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Hrvatski bend, nastao pre skoro 40 godina od bivših članova sastava Neron, započeo je koncert od 70 minuta pesmom "Telegram sam" gde se pominje junak Supermen, da bi nastavili sa proverenim adutima "Kad sam imao 16", "Nema nje, zaspala je zauvek" ili "Ja nikad nisam bio normalan".

Svakako moćne numere "Frida" i "Ramona" osvojile su brzo i lako Ušće, što se nastavilo u daljem nizu sa "Osjećam se haj (mozak baj baj)", ali očekivano njihov najveći hit "Ja volim samo sebe" je stvorio najjaču pometnju i veliki haos na radost lucidnog i visprenog pevača Gobca i ljubitelja benda.

Repertoar je uključio i ostale razigrane melodije - "Ako želiš biti moja", "Donna", "Natrag u garažu", "Pinokio", "Nebo", "Sve će biti u redu" i ogroman antologijski hit "Sexy magazin".

Do kraja Beer Festa sinoć, ulaz u Cloud i Koncertnu zonu je ipak slobodan za sve, kako su organizatori odlučili, bez plaćanja obavezne konzumacije, koja je bila uvedena prvi put ove godine u istoriji festivala.

 

Ostavite komentar