Kultura > Knjige

"Oluja dolazi" novi roman Kristine Olson i prvi deo serijala o Avgustu Strindbergu

Visoke litice. Škripa pristaništa. Živopisne crvene kućice za čamce. I ubistvo.

Izvor: K1info

23/09/2022 > 14:33

podeli vest:

"Oluja dolazi" novi roman Kristine Olson i prvi deo serijala o Avgustu Strindbergu
Foto: Pixabay.com


Iz pera autorke Kristine Olson stigao je novi kriminalistički serijal čija se radnja odvija na zapadnoj obali Švedske. Misterija i atmosfera spajaju se dok slankasti morski vetar pozdravlja pridošlicu u tu zajednicu: Avgusta Strindberga.

U novom romanu "Oluja dolazi" prepoznatljiv je autorkin stil u građenju neizvesnosti, stvaranju atmosfere i opisivanju ljudi i okruženja, ali takođe postoji nešto novo i osvežavajuće, a to nisu samo slani morski vetrovi.

Ovo je u isto vreme uzbudljiv i onespokojavajući zaplet u kom nestanak jedne žene utiče na celovitost male zajednice.

Avgust stiže u Hoveneset iste noći kada nestaje lokalna učiteljica, Agnes Erikson. Nedavno je iza sebe ostavio unosnu karijeru u svetu finansija i život u velikom gradu.

Sve zarad ostvarenja višegodišnjeg sna: da otvori antikvarnicu. Napokon će moći da radi ono što je odvajkada voleo, i to u mestu u koje je godinama čeznuo da se vrati.

Foto: Vulkan

 

Ali idilična mala zajednica Hoveneset uzdrmana je do temelja nestankom jedne od najvoljenijih žiteljki. Policija, na čelu sa nepokolebljivom Marijom Martinson, traži je noću i danju.

Međutim, kako dani prolaze, nada da će Agnes naći živu sve više bledi. Šta joj se zaista desilo? I zašto Avgust ne može da se otrese neprijatnog osećanja da je ključ za rešenje misterije u njegovim rukama?

 

 

 

 

Ostavite komentar