Kultura > Film/TV

Skupa kao... Barbika: Margo Robi postala najplaćenija glumica u istoriji

Prema pisanju magazina "Variety", australijskoj glumici plaćeno je neverovatnih 12,5 miliona američkih dolara

Autor: index.hr

22/07/2022 > 15:48

podeli vest:

Skupa kao... Barbika: Margo Robi postala najplaćenija glumica u istoriji
Foto: Youtube PrintScreen


Margo Robi i zvanično je najbolje plaćena glumica u Holivudu u ovoj godini, zahvaljujući honoraru za film "Barbie" rediteljke Grete Gervig.

Prema pisanju magazina "Variety", australijska glumica dobila je neverovatnih 12,5 miliona američkih dolara da glumi s Rajanom Goslingom kao Kenom u ovom dugoočekivanom filmu, nastalom po istoimenoj kultnoj lutki. Glumičina poslednja zarada premašila je prethodni honorar od 10 miliona dolara za blokbaster "Birds of Pray" iz 2020. u kojem je glumila Harli Kvin.

 

 

Gosling je navodno imao isti honorar kao i njegova koleginica iz filma o Barbiki, pa su njih dvoje zauzeli 16. mesto na najnovijoj listi najvećih zarada u Holivudu. Prema ovom spisku, druga najbolje plaćena glumica je Mili Bobi Braun koja je ostvarila honorar od 10 miliona dolara za glavnu ulogu u "Enoli Holmes 2".

Najplaćeniji su i dalje muškarci

Prvo mesto neprikosnoveno drži Tom Kruz, zahvaljujući svom novom hitu "Top Gun: Maverick". Očekuje se da će Kruz, koji nije samo zvezda ovog nastavka kultnog filma već i njegov producent, zaraditi više od 100 miliona dolara od ulaznica, honorara i prihoda od striminga. Slede ga Vil Smit koji je zaradio 35 miliona dolara za "Emancipation" i Leonardo Dikaprio koji je inkasirao 30 miliona dolara za "Killers of the Flower Moon".

Vest o honoraru Margo Robi dolazi nekoliko dana nakon završetka produkcije filma "Barbie", čije je snimanje trajalo četiri meseca. Robi je već dugo vezana za ulogu Barbike i najavila je da će film biti dosta drugačiji od onoga što publika očekuje.

 

 

- Ljudi odmah imaju pretpostavke. 'Oh, Margo glumi Barbiku, znam šta je to'. Šta god mislili, naš cilj je bio da publici podarimo nešto potpuno drugačije; ono što niste znali da želite - kazala je Robi.

Prva igrana filmska adaptacija priče o kultnoj lutki u bioskope bi trebalo da stigne u julu 2023.

Ostavite komentar