Kultura > Film/TV

FILMOVIMA "Da li ste videli ovu ženu?" i "Sneg i medved" večeras će na PALIĆU svečano biti uručene nagrade AFIFS

U pitanju su debitantski filmovi reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića i turske rediteljke Selčen Ergun

Izvor: K1info/Tanjug

18/07/2023 > 20:02

podeli vest:

FILMOVIMA "Da li ste videli ovu ženu?" i "Sneg i medved" večeras će na PALIĆU svečano biti uručene nagrade AFIFS
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Filmovima "Da li ste videli ovu ženu?" i "Sneg i medved" večeras (21:00) će biti svečano uručene nagrade Asocijacija filmskih festivala Srbije (AFIFS) na Festivalu evropskog filma Palić, najavili su danas organizatori.

Koreditelj "Da li ste videli ovu ženu?" Dušan Zorić rekao je na festivalskoj konferenciji za novinare da voli kada se ljudima svidi njihov debitantski film, ali da je sa kolegom Matijom Gluščevićem očekivao da će biti podeljenih reakcija.

- Takav je film. Nekome se sviđa, nekom ne - rekao je Zorić o filmu koji će sutra biti prikazan u okviru Palićkog festivala.

"Da li ste videli ovu ženu?" govori o sredovečnoj ženi koja pokušava da iskoči iz svoje kože, a glavna uloga poverena je Kseniji Marinković.

Gluščević je istakao da su film radili rediteljski i scenaristički zajedno jer su srodne duše, i dok neki ne mogu da rade u paru, njima je tako bilo "mnogo zabavnije", jer se vodi dijalog i dobije se reakcija da li je neka ideja zanimljiva ili ne.

- Na početku, posle svakog kadra odemo u ćošak i dogovorimo se šta ćemo da kažemo glumcima. Ali kako je vreme prolazilo, nije bilo potrebe. Osećali smo i znali šta radimo - naglasio je Gluščević.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Dušan Zorić i Matija Gluščević, reditelji filma "Da li ste videli ovu ženu?"

 

Zorić je rekao da trenutno rade na zajedničkom projektu, ali i neke odvojene, pošto su u pitanju različiti formati i teme.

- Mislim da ćemo Matija i ja uvek da se bavimo ljudima koji su sa margine i koji nešto potiskuju, takvi nas junaci zanimaju. Ljudi koji su previše uspeli nisu previše inspirativni - rekao je Zorić.

Misterija smeštena u ruralnu Tursku

Srpsko-nemačko-turska koprodukcija "Sneg i medved" (Kar Ve Ayi) opisana je kao misterija smeštena u ruralnu Tursku.

Koproducenti Miloš Ivanović i Andrijana Sofranić Šućur najavili su da će u septembru ući u bioskopsku distribuciju.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Andrijana Sofranić Šućur i Miloš Ivanović, koproducenti filma "Sneg i medved" (Kar Ve Ayi)

Debi rediteljke Selčen Ergun biće prikazan na Paliću u četvrtak, a prema rečima Sofranić Šućur "Sneg i medved" je pored FEST-a, prikazan i na festivalima u Torontu, Marakešu i Antaliji.

Ostavite komentar