Kultura > Film/TV

"Top Gun: Maverick" potopio "Titanic", pretekao ga po zaradi i stigao do 7. mesta na večnoj listi

Blokbaster "Top Gun: Maverick" sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi trenutno se nalazi na sedmom mestu liste najvećih zarada

Autor: index.hr

12/08/2022 > 22:22

podeli vest:

"Top Gun: Maverick" potopio "Titanic", pretekao ga po zaradi i stigao do 7. mesta na večnoj listi
Foto: press promo


Osim što je proglašen najuspešnijim filmom u 2022., i najuspešnijim filmom Kruzove karijere, novi "Top Gun" zaradio je 662 miliona dolara na američkim bioskopskim blagajnama, prestigavši "Titanic" koji je u Americi zaradio 660 miliona dolara, prenosi Variety.

Sa ukupnom zaradom na blagajnama od izlaska filma, a zaključno sa prošlim vikendom, novi "Top Gun" zauzeo je sedmo mesto na listi najuspješnijih filmova svih vremena u SAD-u.

Foto: Youtube PrintScreen

Filmovi sa najvećom zaradom u Americi

Dugoočekivani nastavak filma dobio je pohvale kritičara uprkos zamerkama da nema veze sa realnošću: "Top Gun: Maverick je sve ono što kritičari kažu da je - zabavan, uzbudljiv, oda individualnoj hrabrosti i na nekoliko mesta istinski dirljiv. Međutim, to je takođe i duboko luckast film koji uprkos tvrdnjama o realizmu (glumci lete u pravim avionima) daje prilično nerealnu sliku", pisao je slate.com.

Osim velikog uspeha na bioskopskim blagajnama, novi "Top Gun" je srušio i predrasude. Naime, mnogi muškarci su priznali kako su plakali gledajući film.

Iako se novi blokbaster nezaustavljivo penje na američkim listama, trka još uvek nije gotova. Naime, na globalnom nivou "Top Gun: Maverick" do sada je zaradio 1.3 milijarde dolara, dok je ukupna globalna zarada "Titanica" 2.2 milijarde dolara.

Ostavite komentar