FunBox > Lajk

Filipinska profesorka došla na ORIGINALNU IDEJU kako da SPREČI VARANJE na ispitima

Studenti su odgovorili tako što su napravili "handmade" šešire od kartona, kutija za jaja i drugih recikliranih materijala

Autor: K1info/klix.ba

24/10/2022 > 21:11

podeli vest:

Filipinska profesorka došla na ORIGINALNU IDEJU kako da SPREČI VARANJE na ispitima
Foto: Mary Joy Mandane-Ortiz/Facebook


Fotografije studenata sa Filipina koji nose takozvane "šešire protiv varanja" tokom ispita na fakultetu su postale hit na društvenim mrežama, a ubrzo su prenesene širom sveta.

Studenti na koledžu u gradu Legazpi zamoljeni su da nose štitnike koji bi sprečili varanje na ispitu. Mnogi su odgovorili tako što su napravili "handmade" šešire od kartona, kutija za jaja i drugih recikliranih materijala.

Njihova mentorka je za BBC rekla da je tražila "zabavan način" da osigura "integritet i poštenje" na svojim časovima.

Mary Joy Mandane-Ortiz, profesorka mašinstva na Bicol Univerzitetskom koledžu inženjeringa, rekla je da je ideja bila "zaista efikasna".

 

 

Primenjena je tokom nedavnih ispita na polugodištu, koje je u trećoj sedmici oktobra polagalo stotine studenata na fakultetu.

Mandane-Ortiz rekla je da je njen prvobitni zahtev bio da studenti naprave "jednostavan" dizajn od papira. Bila je inspirisana tehnikom koja se navodno koristila na Tajlandu nekoliko godina ranije.

Takođe, 2013. godine je postala viralna i fotografija koja prikazuje studente Univerziteta u Bangkoku kako rade testove dok nose posebne "naušnice" - listove papira zalepljene na obe strane glave.

 

 

Profesorka Mandane-Ortiz rekla je da su njeni studenti prihvatili ideju i kreirali sa njom "inovativne" štitnike za "samo pet minuta" sa bilo kojim otpadom koji su pronašli okolo.

Drugi su nosili šešire, kacige ili maske za Noć veštica kako bi ispunili zahtev.

Niz profesorkinih objava na Facebooku ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama i za nekoliko dana privukao pažnju svetskih medija.

 

 

 

 

Ostavite komentar