FunBox > Lajk

Otvoren prvi RESTORAN za PSE u Rimu: Dok se VLASNICI opuštaju, LJUBIMCI uživaju u ukusnom obroku

Restoran Fiuto, što je italijanska reč za nos ili čulo mirisa, ima dva menija, i to jedan za ljude i drugi za kuce

Izvor: K1info/b92.net

13/11/2023 > 10:02

podeli vest:

Otvoren prvi RESTORAN za PSE u Rimu: Dok se VLASNICI opuštaju, LJUBIMCI uživaju u ukusnom obroku
Foto: Unsplash.com


Samo vlasnici pasa znaju koliko je teško naći mesto gde mogu da piju kafu, uživaju u hrani, ujedno uvedu svog krznenog mezimca, a da se ostali ne mršte i ne bune. Iako je više objekata koji imaju politiku prema psima, jedan restoran u Rimu otišao je korak dalje.

U tom gradu otvoren je prvi restoran za pse, koji za svoje četvoronožne goste nudi luksuzne a la carte obroke. Restoran Fiuto se nalazi u rimskoj četvrti u blizini Milvio mosta, a njegovo otvaranje sa oduševljenjem su pozdravili vlasnici životinja.

Restoran Fiuto, što je italijanska reč za nos ili čulo mirisa, mesto je gde vlasnici mogu da se opuste u društvu, uživaju u ukusnim testeninama, salatama i drugim specijalitetima, dok njihovi ljubimci dobijaju svoju činiju sa posebno dizajniranim obrokom.

Kako piše portal "The Mayor" ne moraju nužno da leže na podu ispod stola. Mogu da legnu na jedan od udobnih, čupavih jastuka koji su raspoređeni oko šanka. Fiuto je otvoren prošlog meseca i sigurno će Rimu zaraditi dodatne bodove na listi pet friendly gradova koja se redovno objavljuje svake godine.

U ovom restoranu psi neće dobiti suvu hranu iz prodavnice i činiju vode, već kuvani obrok u kome mogu da uživaju dok se vlasnici zabavljaju. Način na koji to funkcioniše je da Fiuto ima dve odvojene kuhinje i dva odvojena menija - jedan za pse i jedan za ljude.

Ovde su svi gosti jednaki. Samo će vlasnik, naravno, morati da bira šta jede njegov četvoronožni prijatelj tog dana. A valjda ga ipak on i najbolje poznaje. Kao i svaki pravi italijanski restoran, i ovaj svojim gostima nudi nekoliko vrsta jela. Predjela za pse, glavna jela, deserti i pića, sa tačnim sastavom i alergenima navedenim na dnu.

Cene glavnih jela kreću se od 10 do 22 evra, u zavisnosti od veličine porcije. Neke od kombinacija su komadi piletine sa pire krompirom, zatim lungić sa tikvicama i šargarepom, bakalar sa rikotom i kuvanim tikvicama, tvrdo kuvana jaja sa kremom od graška...

Posebna pažnja je posvećena rasporedu sedenja - malim i velikim psima su dodeljena različita mesta u restoranu kako bi se izbegli sukobi i nepotrebno narušavanje mira. U cilju smirivanja atmosfere pušta se odgovarajuća muzika, a osvetljenje je blago i umirujuće. Kako bi njihovi gosti zapamtili ovo iskustvo i lepo ga se sećali, na izlazu je uređen kutak za selfije sa velikim ogledalom.

Ostavite komentar