FunBox > Lajk

Semafor "TETRIS" je prava "PARTIJA ŠAHA" za BICIKLISTE: Ima čak 16 EKRANA i umesto da OLAKŠA, totalno je ZBUNIO sve

Pored brojnih žalbi, gradske vlasti ne vide problem u novim semaforima i poručuju biciklistima da se naviknu na nova pravila saobraćaja

Izvor: K1info/021.rs

30/10/2023 > 14:24

podeli vest:

Semafor "TETRIS" je prava "PARTIJA ŠAHA" za BICIKLISTE: Ima čak 16 EKRANA i umesto da OLAKŠA, totalno je ZBUNIO sve
Foto: Youtube PrintScreen/El Mundo

"Tetris semafor" u Barseloni postao je pravi hit. Ima čak 16 ekrana i prvobitno je dizajniran da olakša kretanje na dva točka za sve veći broj ljudi, koji se odluče da biciklom idu na posao, u školu ili u prodavnicu. Međutim, umesto očekivane poboljšane efikasnosti saobraćaja, dizajn semafora je doveo do potpuno suprotnih rezultata.

Brojni ekrani pokazuju kada biciklisti mogu skrenuti levo, desno ili nastaviti pravo. U teoriji radi odlično, ali u praksi previše različitih svetala i strelica potpuno zbunjuje bicikliste, ali i sve ostale učesnike u saobraćaju. 

Pored brojnih žalbi, gradske vlasti ne vide problem u novim semaforima i poručuju biciklistima da se naviknu na nova pravila saobraćaja.

Ubrzo posle postavljanja, semafor je izazvao velike reakcije na društvenim mrežama, gde su ga korisnici uporedili sa "partijom šaha" i "tetrisom".

Mnogi su se šalili na račun njegove složenosti, ali su se brzo počele pojavljivati prave pritužbe.

Biciklisti su se osećali izgubljeno ispred ovog lavirinta svetala i znakova, a vozači drugih vozila često su bili zbunjeni kako da tumače semafore. Situacija je postajala sve problematičnija, kritike su se samo gomilale, a gradske vlasti nisu pokazivale volju za promene.

Ostavite komentar