FunBox > Lajk

Ovaj TikTok TREND žestoko ZBUNJUJE žene: Koliko često MUŠKARCI razmišljaju o RIMSKOM CARSTVU?

Sudeći po najpopularnijim odgovorima, oni koji ne razmišljaju o Rimskom carstvu svakog dana nešto rade pogrešno

Izvor: K1info/rts.rs

22/09/2023 > 15:17

podeli vest:

Ovaj TikTok TREND žestoko ZBUNJUJE žene: Koliko često MUŠKARCI razmišljaju o RIMSKOM CARSTVU?
Foto: Shutterstock


Već nedeljama na društvenim mrežama nemoguće je zaobići dve reči – Rimsko carstvo. Muškarci i žene podjednako su učestvovali u kreiranju trenda, jer u snimcima žene žele da saznaju koliko često njihovi partneri razmišljaju o pomenutoj antičkoj državi. Odgovori su otkrili da ni sanjali nismo koliko je muškarcima stari Rim važan, a nastanaku trenda doprinelo je i to što je ova tajna, skrivena takoreći celoj planeti pred nosom, odjednom otkrivena da bi svi mogli da je analiziraju.

Šta imaju zajedničko Niki Minaž i Marko Aurelije? Oboje imaju jake veze sa Rimskim carstvom i oboje su trenutno u trendu u pop kulturi. Trinidađanka Niki Minaž ima alter ego po imenu Roman Zolanski (po reditelju Romanu Polanskom).

Roman je, navodno, njen brat blizanac, on je zao i pojavljuje se kada je Niki ljuta. Pesma pod nazivom Roman’s Revenge (Romanova osveta) nalazi se na debi-albumu popularne hip-hop umetnice, Pink Friday iz 2010. godine. Marka Aurelija ne treba posebno predstavljati, kao ni njegove veze sa Rimskim carstvom.

Poslednjih nedelja, međutim, na Tik-Toku žene otkrivaju koliko često muškarci razmišljaju o Rimskom carstvu. Odgovori mladića i muškaraca ukazuju na učestalost koja je bila šokantna i za žene koje su snimale video-snimke od kojih su neki postali planetarno popularni, kao i za gledaoce – korisnike društvenih mreža.

Koliko su muškarcima stari Rimljani na pameti počeli smo da saznajemo kada je korisnik Instagrama Gaius Flavius u kratkom klipu poručio damama da ne znaju koliko je to često. Ubrzo su na Tik-toku žene počele da objavljuju snimke sa svojim muževima ili momcima u kojima ih pitaju koliko često razmišljaju o Rimskom carstvu ili makar da kažu kada su poslednji put razmišljali o njemu. 

Sudeći po najpopularnijim odgovorima, oni koji ne razmišljaju o Rimskom carstvu svakog dana ili najmanje tri do četiri puta mesečno, nešto rade pogrešno. 

Muškarci uglavnom deluju ozbiljno kada odgovaraju, te pokušavaju da odbrane svoje stavove kao potpuno uobičajene kada se njihove  partnerke iznenade zbog toga što nisu bile svesne da njihovi partneri toliki deo života posvećuju ovom istorijskom periodu.

 

@asroma I think we win this trend 😏                                                                       #asroma #football #seriea #romanempire ♬ Aaron Hibell destroyer of worlds - Aaron Hibell

Zabavna neusaglašenost između partnera doprinela je viralnosti trenda. Haštag #RomanEmpire ima više od 900 miliona pregleda, a video-snimci su prikupili stotine hiljada, ako ne i milione, pregleda. 

Jedna kompilacija najpopularnijih video-klipova o opsesiji Rimskim carstvom prikupila je više od milion pregleda. S druge strane, oni koji su zaboravili srednjoškolske lekcije iz istorije, ne moraju da brinu da je svaki muškarac pasionirani ljubitelj Rimskog carstva. 

U jednom snimku sa više od milion pregleda, žena prilazi svom mužu i postavlja mu popularno pitanje na koje on odgovara: "Kao album Niki Minaž?". Ne postoji album sa nazivom Rimsko carstvo (Roman Empire), ali reperkina pesma "Romanova osveta" mogla je biti uzrok zabune.

Drevna civilizacija, bez sumnje, ima i dalje ticaj na moderno društvo, i toliko je toga što možemo da naučimo od nje, ali to i dalje ne objašnjava zašto je Rimsko carstvo toliko važno za toliko ljudi. 

Razmatrajući ovakve trendove, nameće se pitanje: o kojim drugim drevnim civilizacijama ljudi razmišljaju? O Mesopotamiji, Vizantijskom carstvu? Jedna od glavolomki je i da li postoji tema o kojoj žene razmišljaju podjednako posvećeno. Šta je takozvano "žensko Rimsko carstvo"? 

Ove nedoumice možda će otkriti sledeći viralni Tik-Tok trendovi.

Ostavite komentar