FunBox > Lajk

Da li je ovo NAJVEĆI SKANDAL u istoriji KVIZOVA? I danas se priča o čuvenoj PREVARI u MILIONERU

Takmičar je sve vreme varao, a tačni odgovori su mu javljani putem kašlja iz publike

Izvor: K1info/kurir.rs

06/09/2023 > 12:46

podeli vest:

Da li je ovo NAJVEĆI SKANDAL u istoriji KVIZOVA? I danas se priča o čuvenoj PREVARI u MILIONERU
Foto: Youtube/Printscreen/WWTBAM


Iako se dogodio 2001. godine, o najvećem skandalu u istoriji televizije i dalje se priča. Čarls Ingram bio je bivši vojnik koji se takmičio u britanskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner?".

Dogurao je do miliona, ali od tog novca nije dobio ništa jer je njegovo varanje primećeno i sankcionisano.

Gledaoci i dalje komentarišu, a sada da su uočili tačan trenutak kada je takmičar varao u kvizu. U toj epizodi voditelj Kris Tarant postavlja Ingramu pitanje za milion funti: "Pod kojim imenom je poznat broj jedan iza kojeg sledi sto nula?" Ponuđeni odgovori bili su: A) Googol, B) Megatron, C) Gigabit ili D) Nanomol.

- Nisam siguran. Mislim da je nanomol, ali može biti i gigabit. Nisam siguran... Mislim da nije megatron. Moram priznati da nikad nisam čuo za googol - rekao je Čarls, a zatim je promenio mišljenje.

- Procesom eliminacije mislim da je googol, ali ne znam šta je to. Mislim da nije gigabit ni nanomol ni megatron. Stvarno mislim da je googol - rekao je.

- Ali mislio si da je nanomol, nikad nisi čuo za googol - rekao mu je voditelj. Nakon duže pauze Ingram je odlučio da je tačan odgovor pod A i tako je osvojio milion funti. Na snimku koji je naknadno objavljen na internetu jasno je da je Čarls nabrajao sve ponuđene odgovore, a svaki put nakon što je rekao googol, čuo se kašalj.

Naime, Čarls, njegova supruga Dajana i prijatelj Tekven Vitok koristili su taktike varanja koje su uključivale kašljanje na tačne odgovore tokom cele emisije. Da je nešto sumnjivo primetio je Leri Vajturst, takmilčar sa brzih prstiju, i naknadno je to prijavio produkciji.

Gledaoci i danas raspravljaju o Čarlsovoj prevari

Trojac je na kraju proglašen krivim zbog varanja. Ne samo da nije dobio "osvojeni" novac nego ga je prevara koštala i 115.000 funti. O ovom skandalu i dalje se priča, a gledaoci, nakon što su pogledali ceo snimak emisije i obratili pažnju na kašljanje i Čarlsovo ponašanje, uočili su trenutak u kom se Čarls odao.

- Ako ste pomno pratili ovu emisiju, primetili ste da je njegovo ponašanje puno drugačije od ponašanja ostalih takmičara. Takmičar koji ne vara nikad ne bi rizikovao svoj novac ako nema pojma koji je odgovor. Ljudi inače dolaze da osvoje novac, nebitno koliko je visoka svota, i ne rizikuju kako ne bi izgubili, pogotovo ako je već osvojeni novac ogroman. Ingram nikad nije čuo za googol, ali je ipak bio spreman da rizikuje. To nema nikakvog smisla. Takođe, vidi se da je kod većine pitanja bio nesiguran u odgovor. Uporedite ga s Džonoim karpenterom koji je osvojio milioun dolara u američkoj verziji i videćete koliko su im pristupi bili različiti - rekao je jedan komentator.

Mnogi su primetili i da su mu objašnjenja nakon ponuđenog odgovora bila smešna budući da nije imao pojma zašto je neki odgovor tačan.

Ostavite komentar